2009 m. gegužės 27 d.
Nr. 41
(1733)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Meno mokyklos 40-metis

Jonas PETRONIS

Sveikina Antazavės klebonas
kun. Stasys Tamulionis. Kairėje –
mokyklos direktorė Dalia Deinienė

Į mokyklos jubiliejų atvyko
dusetiškiai ir jų svečiai

Už įgytas žinias ir meilę muzikai
buvusi šios mokyklos auklėtinė
Edita Igliukaitė dėkojo savo
mokytojui Juozui Švedui

Dusetų meno mokyklos istorija skaičiuojama nuo vaikų muzikos mokyklos įkūrimo. Tada, prieš keturis dešimtmečius, mokytis groti akordeonu ir fortepijonu įstojo 65 berniukai ir mergaitės. Pirmuoju direktoriumi buvo Petras Kvedaras, tačiau netrukus mokyklos vadovės pareigos buvo patikėtos Gražinai Baranauskienei, kuri šiai mokyklai vadovavo vos ne keturis dešimtmečius. Nuo praėjusiųjų metų mokyklai vadovauja žinoma rajono muzikos puoselėtoja Dalia Deinienė. Pirmuosius porą metų  Dusetų krašto jaunieji muzikantai glaudėsi kultūros namuose, o po to persikėlė į muzikos mokyklai skirtas patalpas. Mokykloje susibūrė puikus pedagogų kolektyvas, jį papildė jauni specialistai Regina Gadliauskienė, Olga Statulevičienė, Juozas Švedas, Kazimieras Piestinis. Šiandien mokykloje jau dirba trys kartos pedagogų.

2006 metais mokykloje įvesta dailės ugdymo programa. Jaunieji dusetiškiai šios mokyklos dailės skyriuje mokosi  piešimo, kompozicijos, erdvinės plastikos, keramikos ir kitų meno disciplinų. Šio meno juos moko žinomi dailininkai Romualdas Pučekas ir Eugenijus Raugas. Šiais metais Zarasų rajono savivaldybės tarybos sprendimu mokyklai suteiktas meno mokyklos statusas. Mokyklos filialas veikia Antazavėje. Dabar Dusetų meno mokykloje mokosi 124 vaikai. Čia repetuoja jaunių choras, jaunučių bei jaunių ansambliai.  

Turi kuo pasigirti jaunieji dusetiškai ir jų pedagogai. Viktorija Šiukščiūtė ir Greta Kibirkštytė – tarptautinio akordeonistų konkurso „Naujiene 2008“ Latvijoje diplomantės, respublikinio festivalio „Jaunieji talentai“ dalyvės, tarptautinio instrumentalistų festivalio-konkurso laureatės. Už gražius rezultatus tarptautiniuose konkursuose Viktorijai ir Mindaugui Šiukščiams, Valentui ir Liudvikui Dicevičiams įteiktos padėkos. Džiugina savo darbais ir jaunieji dailininkai. Jie aktyviai įsijungė į Dusetų bendruomenės gyvenimą. Gero įvertinimo dusetiškių darbai buvo įvertinti Latvijos šventėje „Latgalės keramika“. Su mokyklos mokinių piešimo, tapybos ir lipdymo darbais galėjo susipažinti Dailės galerijos, Zarasų krašto muziejaus lankytojai.

Į iškilmes susirinko ne tik šios mokyklos moksleiviai, pedagogai, bet ir kiti dusetiškiai, svečiai. Direktorė D. Deinienė papasakojo apie šaunius vaikų, pedagogų pasiekimus: per keturis dešimtmečius mokyklą baigė trys šimtai dusetiškių, 30 iš jų pasirinko muziko darbą, dviejų dešimčių mokyklos auklėtinių darbas irgi susijęs su muzika. Gražių sveikinimo žodžių už nuoširdų darbą sulaukė mokiniai, mokytojai. Sveikino Zarasų rajono meras Arnoldas Abramavičius, Seimo narys Algimantas Dumbrava, buvusios mokinės, Zarasų meno mokyklos direktorė Sigita Keršienė ir kiti. Rajono savivaldybės meras įteikė geriausiems mokytojams padėkos raštus, Švietimo ir mokslo ministerijos padėkos raštus įteikė Švietimo skyriaus vedėjas Stanislovas Kaulavičius.

Dusetos, Zarasų rajonas
Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija