2009 m. birželio 3 d.
Nr. 43
(1735)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Krašto tautodailininkų metų ataskaita

Bronius VERTELKA

Pirmąsias vietas pelnę skulptoriai:
anykštėnas Jonas Tvardauskas (dešinėje)
ir panevėžietis Virgilijus Kazimieras
Galiauskas (kairėje)

Panevėžietį tapytoją Rimantą Skunčiką
(kairėje) su gyvenimo jubiliejumi
sveikina Tautodailininkų sąjungos
pirmininkas Jonas Rudzinskas

Visą mėnesį Panevėžio dailės galerijoje veikė krašto tautodailininkų kūrybos paroda, kurioje buvo galima pamatyti 224 savamokslių meistrų kūrybos darbus.

Parodos aptarimas vyko gegužės 23-ąją. Apie darbus ir jų kūrėjus kalbėjo Tautodailininkų sąjungos pirmininkas Jonas Rudzinskas, Lietuvos liaudies kultūros centro atsakingos darbuotojos – dr. Alė Počiulpaitė ir Laisvė Ašmonaitienė, paskelbusi ir geriausių autorių pavardes. Trečioji vieta (už pintas juostas) taikomojo liaudies meno srityje atiteko panevėžietei Janinai Jatautienei. Už išskutinėtus margučius antrąją vietą pelnė vabalninkietė (Biržų r.) Vitenė Repšienė. Vaizdinės dailės srityje trečioji vieta pripažinta ukmergiškiui Valentinui Butkui. Antroji vieta nebuvo skirta, o pirmoji atiteko panevėžiečiui skulptoriui Virgilijui Kazimierui Galiauskui. Už vaizdinės dalies kūrinį pirmą vietą gavo ir anykštėnas skulptorius Jonas Tvardauskas.

Į liepos 2-ąją Radvilų rūmuose Vilniuje atidaromą respublikinę tautodailės parodą atrinkti 59 tautodailininkų kūriniai. Tylos minute pagerbti išėję į amžinybę per paskutiniuosius vienerius metus sąjungos nariai, pasveikinti ir apdovanoti atšventę savo gyvenimo jubiliejus, didelei grupei įteikti Tautodailininkų sąjungos nario pažymėjimai, dviem suteiktas  meno kūrėjo statusas.

 Panevėžio krašto tautodailininkai negavo paramos nei iš savivaldybių, nei valstybės, todėl iš surenkamų nario mokesčių galėjo išsilaikyti tik pusantro mėnesio. Metinį mokestį nuspręsta padidinti iki 40 litų, bet iš sulaukusių 70 metų jo neimti.

Panevėžys
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija