2009 m. birželio 3 d.
Nr. 43
(1735)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Paminėta Vaikų gynimo diena

Simona Aginskaitė

Koncertuoja Dusetų kultūros
namų vaikų etnografinis ansamblis

Birželio 1-ąją paminėta Tarptautinė vaikų gynimo diena. Tai priminimas visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises. Teigiama, kad daugelis pasaulio vaikų vis dar kenčia nuo skurdo ir bado, o turtingose šalyse viena iš pagrindinių problemų – susvetimėjimas šeimoje ir per mažas dėmesys vaikams.

Jungtinės Tautos kasmet praneša apie milijonus nuo ligų ar bado mirštančių vaikų, taip pat apie negalinčius lankyti mokyklų. Daugiau kaip pusė pasaulio vaikų gyvena šeimose, kur fizinis ir psichologinis smurtas yra įprastas, o kas dešimtas vaikas tampa suaugusiųjų agresyvaus elgesio auka. Šalyse, kuriose skurdo problemos nebeaktualios, kalbama apie vis didesnį susvetimėjimą šeimoje – per mažą tėvų dėmesį vaikų raidai ir laisvalaikiui.


Dėl eksperimentų švietimo sistemoje

Arvydas AKSTINAVIČIUS

Paskutinis skambutis, egzaminai, atsisveikinimas su mokytojais ir mokykla, aukštųjų mokyklų auditorijomis... Tai kasmetinės šio laikotarpio procedūros, primenančios, kad metai bėga. Metai bėga, o Lietuva visom prasmėm vis labiau grįžta į balanos laikus. Anksčiau bent būdavo deklaruojama, kad švietimas ir mokslas yra prioritetinė sritis, o dabar ši sritis vis dažniau vadinama biudžeto našta ir valdžios galvos skausmu.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija