2009 m. birželio 12 d.
Nr. 46
(1738)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Sekminių kermošius

Rūta Averkienė

Sekminių kermošiuje –
medžio dirbiniai
Autorės nuotrauka

Sūrių kaimu tituluojami Dargužiai priešpaskutinę pavasario dieną šiemet penktą kartą pakvietė į bendruomenės šventę „Sekminės sūrių sostinėje“. Čia buvo galima ne tik paskanauti ir nusipirkti įvairiausių karvės ir ožkos sūrių, šviežio medaus, naminės giros ir pyrago, įsigyti medinių dirbinių ir šluotų, įvairiausių gėlių, bet ir pamatyti, kaip kaimo bendruomenė ir gausūs svečiai ne tik iš visos Lietuvos, bet ir Prancūzijos, linksminasi ir pramogauja. Šventę organizavo Dargužių kaimo bendruomenė, sūrių gamintojų ir valgytojų asociacija „Viva Sol“ ir judėjimas „Už gamtą“. Prie mokyklos įsikūrusioje palapinėje buvo demonstruojami su gamtosauga, ekologišku ūkininkavimu susiję filmai, vyko diskusijos.

Buvusioje Dargužių kaimo mokykloje įsikūrusiame bendruomenės centre veikė prancūziškas sūrių restoranas gurmanams, kaimiškų produktų turgus, tapybos ant šilko, fotografijų ir laužo keramikos parodos.

Šalia esančiame stadione vyko futbolo ir kitokios sportinės varžybos, piešinių konkursas „Čia mūsų namai“, kuriam vadovavo sodybą Dargužiuose turintis dailininkas Jonas Daniliauskas, sūrių ir kitų kaimiškų produktų turgelis „Dargužių kaimo kermošius“. Šventėje buvo galima ir žuvienės, ir kiaušinienės, ir kaimiškos giros paskanauti bei įsigyti įvairiausių gėlių ir krūmų, kuriais prekiavo kaime filialą turinti UAB „Jūsų sodui“.

Varėnos rajono meras Vidas Mikalauskas pasidžiaugė, kad kaime yra entuziastų, kurie buria bendruomenę ir stengiasi išlaikyti kaimo gyvastį bei organizuoti tokias puikias šventes, kuriose galima taip nuoširdžiai pabendrauti. Po pusmečio bus pradėti buvusios mokyklos atnaujinimo darbai, o ateityje šiame bendruomenei priklausančiame pastate bus galima ir šventes organizuoti, ir svečius sutikti.

Šventės dalyviams koncertavo skambiai dzūkiškai dainavusios Dargužių ir Valkininkų kaimų moterys, gausius šventės svečius sveikino Valkininkų seniūnas Jonas Urbaitis ir kaimo bendruomenės pirmininkė Aldutė Jankauskienė.

Šventė baigėsi linksmybėmis prie Sekminių laužo.

Dargužiai, Varėnos rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija