2009 m. lapkričio 13 d.
Nr. 80
(1772)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Vilijampolės laiko žemėlapis

Raimundas Kaminskas,

Kauno m. savivaldybės tarybos Kultūros,
bendruomenių ir savivaldos plėtojimo komiteto pirmininkas

Vilijampolėje, nuo Linkuvos
įtvirtinimo. Kairėje matyti 1853 m.
I. B.Volfo įsteigtos alaus daryklos
kompleksas

Rugsėjo mėnesį Kauno m. Savivaldybės administracijos direktoriui V. Gudėnui pasiūliau, minint Vilijampolės prijungimo prie Kauno miesto 90-metį, organizuoti renginius, kurie atspindėtų istorinę Vilijampolės reikšmę – parodą, viešas paskaitas ir ekskursijas po kultūrinio paveldo objektus. Lapkričio 4 dieną Jono ir Petro Vileišių vidurinėje mokykloje atidaryta paroda ,,Esama, bet nepažinta“; lapkričio 6 dieną – Lietuvos veterinarijos akademijos aktų salėje vyko konferencija „Vilijampolės prijungimo prie Laikinosios sostinės 90-metis“. Išleistas leidinys „Tiltas į miestą“, dailininkas A. Ramonas nupiešė meninį Vilijampolės žemėlapį.


Padėkite atsakyti

Praėjusią savaitę Seime įvyko spaudos konferencija, kurioje dalyvavo teisininkas Kęstutis Milkeraitis, Liustracijos komisijos pirmininkas Algimantas Urmonas ir s. Nijolė Sadūnaitė. Ji žurnalistams išplatino pareiškimą, kurį spausdiname žemiau. 

Daug kartų teko susidurti su sovietiniais teismais ir „teisine sistema“, o dabar jau mus, buvusius politinius kalinius, susiranda ir lietuviškieji teisėtvarkininkai. Tad jei kas nesate susipažinę su mūsų, dar okupantų „auklėtų“ asmenų kreipimusi į visuomenę ir prezidentę, siūlau jį jūsų dėmesiui.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija