2009 m. gruodžio 16 d.
Nr. 89
(1781)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Vilniuje vyko mitingas „Ir šviesa, ir tiesa!”

Giedrius Grabauskas-Karoblis

Gruodžio 12 dieną Vilniuje vyko antioligarchinis mitingas „Ir šviesa, ir tiesa“, vainikavęs Jungtinio demokratinio judėjimo (JDJ) surengtų mitingų ciklą. Nuo spalio pabaigos antioligarchiniai mitingai jau vyko penkiuose Lietuvos miestuose. Vilniuje vykusiame respublikiniame mitinge dalyvavo daugiau kaip pusantro tūkstančio  žmonių.

Mitingo pradžioje kalbėjęs Jungtinio demokratinio judėjimo pirmininkas Kęstutis Čilinskas teigė: „Neateiname su ištiesta ranka maldauti – į tokį mitingą kaip šis žmonės renkasi spręsti. Jie jau pradeda jausti, kad piliečiai yra aukščiausia valdžia, kaip parašyta Konstitucijoje. Lietuvoje daug problemų, bet pagrindinė problema – Lietuvoje įsigalėjusi oligarchinė santvarka. Ir prieš šią santvarką reikia kovoti mitingais, reikia reikalauti, kad skirstant biudžeto lėšas nebūtų pažeidžiami visuomenės poreikiai. Yra toks lovys, prie kurio susirinkę valdžios ir oligarchijos atstovai skirstosi pinigus, o piliečiams veržiami diržai, kad papildytų biudžetą.


LEKS’as lietuvių nesudomino, tačiau gal suvilios SEKS’as ar bent jau PEKS’as?       

Šiemet Austrijos miestas Lincas visus metus didžiavosi garbingu Europos kultūros sostinės titulu. Tačiau Lietuvoje apie tai mažai kas buvo girdėti. Taip pat neteko sutikti ir tokių žmonių, kurie toje kultūros sostinėje būtų apsilankę ir pasakotų parsivežtus įspūdžius apie LEKS’o kultūrinius renginius. Lygiai taip pat nepavyko sutikti į Vilnių užplūdusių austrų, norinčių pamatyti mūsų sostinėje daug metų kompanijos VEKS organizuojamus kultūros renginius.  


Šokis aplink Gugenheimo projektą

Algimantas Zolubas

Gruodžio 2 dieną Vilniaus miesto savivaldybės taryba po pateikimo pritarė siūlymui toliau plėtoti Ermitažo-Gugenheimo muziejaus projektą. Sostinės politikai palaimino idėją, kuria siūloma pritarti anksčiau atliktai šio objekto galimybių studijai ir pavesti specialiai savivaldybės darbo grupei koordinuoti ir kontroliuoti projekto įgyvendinimą. Jono Meko vizualiųjų menų centras turėtų vykdyti projekto užsakovo funkcijas. Užėjo už varčios ir vėl iš pradžios...


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija