2010 m. sausio 8 d.
Nr. 2
(1787)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Advento rekolekcijos, Kūčios ir Kalėdos

Rekolekcijų vedėjas tėvas
Severinas Holocheris OFM
ir klebonas kun. Juozas Fakėjavas

Išeidami iš bažnyčios visi
tikintieji gavo po vaško žvakelę

Bagotoji. Gruodžio 20 dieną Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje vyko Advento rekolekcijos – dvasinio pasiruošimo diena Kalėdų šventei. Jas vedė svečias kunigas tėvas Severinas Holocheris OFM, kuris homilijoje savo žodžiu sustiprino ir drąsino parapijos žmones, kad per Kalėdas iš tikrųjų gimtų Išganytojas jų širdyse ir šeimose. Eucharistijos šventime dalyvavo, o po jų mintimis apie Adventą pasidalino ir keletą giesmių giedojo VDU Katalikų Teologijos fakulteto dekanas, teol. dr. Benas Ulevičius.

Kūčių vakarą Bagotosios tikintieji ir jų artimieji rinkosi į savo bažnyčią švęsti Piemenėlių Mišių. Klebonas kun. Juozas Fakėjavas pašventino prakartėlę ir vadovavo vakaro Eucharistijai žvakių šviesos nutviekstoje bažnyčioje. Po palaiminimo jaunimas ir parapijos choras (vad. Audronė Pranskevičienė) pristatė kalėdinę misteriją „Angelai ir žmonės“.

Kalėdų rytą, nors oras ir kelias nebuvo palankūs, vis dėlto susirinko pilna bažnyčia. Šv. Mišiose buvo perskaitytas vyskupo Rimanto Norvilos laiškas ir parapijos klebono kun. Juozo jautrūs žodžiai, kviečiantys suvokti tikrąją Kalėdų prasmę ir nešti šventinį džiaugsmą visiems žmonėms.

Išeidami iš bažnyčios visi tikintieji gavo po vaško žvakelę, kaip priminimą, jog gimusio Jėzaus šviesą turime ne tik pasilikti savyje, bet ir skleisti savo aplinkoje. Parapijos jaunimas tradiciškai gavo ir Kalėdų senelio dovanų – krepšelį saldumynų.

Rimantas Gudynas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija