2010 m. sausio 22 d.
Nr. 6
(1791)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Paremkime brolius ir seseris Haityje

Sugriauta Haičio sostinės Port o Prenso
Švč. Jėzaus Širdies bažnyčia. Per žemės
drebėjimą žuvo sostinės arkivyskupas,
daug dvasininkų ir seminaristų,
sunaikintos bažnytinės institucijos.
Žuvusiųjų skaičius gali siekti 200 000
žmonių. Šalyje, turinčioje 9 mln.
gyventojų , daugiau kaip 80 proc.
tikinčiųjų yra katalikai. Tarptautinė
krikščionių bendruomenė, paraginus
popiežiui Benediktui XVI, teikia
pagalbą nukentėjusiesiems

Visus mus pasiekė žinios apie žemės drebėjimą Haityje, skurdžiausioje Pietų Amerikos valstybėje. Šis galingas žemės drebėjimas tapo nacionaline tautos tragedija, atnešusia gausybę skaudžių padarinių – sugriauta daugybė pastatų, žuvo tūkstančiai žmonių, tūkstančiai sužeistųjų, kurie liko be pastogės, maisto, vandens, medikamentų, slaugos ir medicininės pagalbos. Nusiaubtam regionui iškyla ligų proveržio grėsmė, nes daugelis žuvusiųjų dar neatrasti. Kylanti įtampa tarp gyventojų, kurių daugumą skaudžiai palietė skurdas, gali prasiveržti smurto proveržiu.

Lietuvos Katalikų Bažnyčia reiškia savo gilią užuojautą visiems nukentėjusiems nuo tragedijos ir išreiškia savo maldos solidarumą bei ragina visus tikinčiuosius ir geros valios žmones ištiesti savo dosnią pagalbos ranką šiam kraštui.

„Lietuvos Caritas“ renka aukas nukentėjusiems nuo žemės drebėjimo Haityje: AB Swedbank, Lietuvos Caritas, į/k 192066334, LT257300010115125026. Mokėjimo paskirties nuorodoje rašyti: parama Haičiui.

Visose Lietuvos bažnyčiose bus renkamos aukos žemės drebėjimo Haityje padariniams šalinti. Ypatingai savo maldose prisiminkime visus žuvusius, tarp kurių yra ir katalikų vyskupas, seminaristai, kunigai.

Nuoširdžiai kviečiame ir raginame visus atsiliepti į šią maldos ir materialinės pagalbos solidarumo akciją ir savo auka paremti žmogiškumo tragediją išgyvenančius brolius ir seseris Haityje. Palaikykime juose viltį atstatyti savo namus.

Dosnusis Dievas teatlygina kiekvienam atvėrusiam savo širdį ir išreiškusiam asmeninę pagalbą jos reikiamiems žmonėms.

Lietuvos vyskupai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija