2010 m. sausio 29 d.
Nr. 8
(1793)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Lankėsi Tiberiados broliai

Tiberiados broliai bendrauja
su telšiškiais

Lietuvoje gyvenantys vienuoliai Tiberiados broliai yra atvykę iš Belgijos ir įsikūrę nuošaliame Baltriškių kaime, Zarasų rajone. Ten, buvusioje kolūkio fermų vietoje, broliai yra įsirengę vienuolyną, kuriame nuolat gyvena keturi broliai, koplyčią, svečių namus. Vertindami rankų darbą ir būdami labai darbštūs, broliai pastatė kleboniją, kurioje vyksta šeimų ir jaunimo susitikimai, mokymai. Tiberiados brolių ir sesių vienuolinis gyvenimas grindžiamas kontempliacija ir misija. Įkvepiantis šv. Pranciškaus pavyzdys ir šv. Teresėlės kelias padeda jiems gyventi atsidavusiems Apvaizdai. Jų pagrindinis tikslas – sekti Kristumi, įgyvendinamas, rodos, taip paprastai ir lengvai – labai uždega ir įkvepia.


Mokinių spektaklis vienuolyne

Būrelio „Ant angelo sparnų“ nariai
su prel. Vytautu Steponu Vaičiūnu OFS
ir vadove Egle Čaplinskiene

Dar neseniai visi džiaugėmės kalėdiniu šurmuliu, linkėjome vieni kitiems laimės ir džiaugsmo, sveikatos ir vilties, kurios sunkmečiu ne vienam pristinga. Tačiau nors jau nupuošėme eglutes, šią šventę dar mena prie bažnyčių tebestovinčios prakartėlės, laukiančios Jėzaus Paaukojimo šventės – Grabnyčių.

Kauno rajono Piliuonos vidurinės mokyklos būrelio „Ant angelo sparnų“ moksleiviai vyko į svečius pas Kauno Arkivyskupijos Pasauliečių pranciškonų ordino vienuolius. Atvykusius pasitiko didinga ramybe dvelkianti Šv. Jurgio Kankinio bažnyčia bei vienuolyno pastatas. Viduje pasitiko svetingi vienuoliai ir vienuolės.


Pasitikėjimo piligrimystė

30 tūkstančių jaunų krikščionių iš visos Europos Naujuosiuos metus pasitiko bendroje maldoje už taiką ir vienybėje su kenčiančiomis pasaulio tautomis. Naujametinis Taizė bendruomenės susitikimas jau ketvirtą kartą vyko popiežiaus Jono Pauliaus II tėvynėje – Lenkijoje, Poznanės mieste. Iš Bagotosios parapijos ten vykome šešiese. Kelionė autobusu iki Poznanės buvo puiki proga pabendrauti su Vilkaviškio vyskupijos jaunimu. Iškeliavo kone keturi šimtai žmonių. Vieniems šis susitikimas buvo pirmasis, kiti čia atvyksta kasmet. Atvyko ir lietuvių pora, dalyvavusi pirmajame susitikime Vroclave, kuris įvyko iškart po Berlyno sienos griūties.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija