2010 m. sausio 29 d.
Nr. 8
(1793)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Mokinių spektaklis vienuolyne

Būrelio „Ant angelo sparnų“ nariai
su prel. Vytautu Steponu Vaičiūnu OFS
ir vadove Egle Čaplinskiene

Pepė Ilgakojinė - Živile Martovičiūtė
ir Anika - Raimonda Misiūnaitė

Pepė Ilgakojinė - Živile Martovičiūtė,
Anika - Raimonda Misiunaitė, Tomis -
Robertas Misiūnas, p. Nilsonas -
Rokas Misiūnas

Dar neseniai visi džiaugėmės kalėdiniu šurmuliu, linkėjome vieni kitiems laimės ir džiaugsmo, sveikatos ir vilties, kurios sunkmečiu ne vienam pristinga. Tačiau nors jau nupuošėme eglutes, šią šventę dar mena prie bažnyčių tebestovinčios prakartėlės, laukiančios Jėzaus Paaukojimo šventės – Grabnyčių.

Kauno rajono Piliuonos vidurinės mokyklos būrelio „Ant angelo sparnų“ moksleiviai vyko į svečius pas Kauno Arkivyskupijos Pasauliečių pranciškonų ordino vienuolius. Atvykusius pasitiko didinga ramybe dvelkianti Šv. Jurgio Kankinio bažnyčia bei vienuolyno pastatas. Viduje pasitiko svetingi vienuoliai ir vienuolės.

Moksleiviai su būrelio vadove E. Čaplinskiene pristatė mini spektakliuką „Pepė Ilgakojinė švenčia Kalėdas“. Kas neprisimena linksmuolės Pepės ir jos draugų? Šį kartą sudužo jos laivelis vandenyno viduryje. Bet kai atrandi naujų draugų, net neįprastoje vietoje, būna visai linksma. Tiesa, jei keliauninkai nespės grįžti namo iki Kalėdų, ar juos ten suras Kalėdų senis? Išeitis buvo rasta: reikia papuošti Kalėdų palmę ir pasidalyti šventine nuotaika su aplinkiniais, tai yra negriukais. Ir visai nesvarbu kur esi, nesvarbu kiek tau metų ar kokia veido spalva. Padalytas džiaugsmas – didesnis džiaugsmas.

Spektakliuko pabaigoje vaikai išdalino vienuoliams pačių pagamintas širdeles su linkėjimais, o vienuoliai savo ruožtu pasikvietė agapei, pavaišino svečius sumuštiniais, saldumynais ir arbata. Išvykdami namo mokiniai pasižadėjo ir Velykų laikotarpiu aplankyti vienuolius jau su nauja programėle.

Mokyklos būreliui „Ant angelo sparnų“ ši išvyka jau ne pirma. Tokie susitikimai ne tik formuoja bendravimo kultūrą, ugdo vaikų pasitikėjimą savimi, bet ir teikia džiaugsmo tiek vaikams, tiek vienuoliams.

Eglė Čaplinskienė,
tikybos mokytoja

Piliuona-Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija