2010 m. vasario 5 d.
Nr. 10
(1795)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Džiaugėsi galintys būti Kristaus liudytojais

Vienijo bendra giesmė

Krikščionių vienybės savaitės pabaigoje, sausio 24 dienos vakare, į Klaipėdos katalikų Kristaus Karaliaus bažnyčią rinkosi miesto krikščionys maldai.

Sekmadienio vakaro šv. Mišias aukojo Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ kartu su mons. Arvydu Ramonu (kuris pasakė pamokslą) bei kurijos kancleriu kan. Remigijumi Saunoriumi.

Pasibaigus šv. Mišioms prie altoriaus žengė Klaipėdos krikščioniškų bendruomenių atstovai maldai: kun. Reincholdas Moras (Evangelikų Liuteronų Bažnyčia), Joakim Storck („Išganymo armijos“ bendruomenė), Sharon Brubaker (Lietuvos krikščioniškojo koledžo kapelionė), Vytautas Baranauskas (Evangelikų baptistų bendruomenė), Saulius Karosas („Miesto bažnyčios“ pastorius) bei Romos Katalikų Bažnyčios atstovai: mons. A. Ramonas, kan. R. Saunorius,  kun. Romualdas Vėlavičius, kun. Juozas Deveikis, kun. Alvydas Vaitkevičius, kun. Virgilijus Poškus, kun. Vytautas Norbutas, kun. Saulius Stumbra.


Biržų garbė

Biržų klebonas kun. Dalius Tubys

Biržų žmonės tradiciniame konkurse  „Metų biržiečiai“ kasmet išrenka žmogų, labiausiai nusipelniusį Biržų kraštui. 2009 m. pabaigoje buvo paskelbtos nominacijos: Biržų garbė, metų šviesuolis, politikas, mokytojas, medikas, geradaris, kultūros  puoselėtojas, drąsuolis, verslininkas, ūkininkas, moksleivis, sportininkas, šeima, valdininkas.

Biržų parapija „Biržų garbe“ vėl išrinko kleboną kun. Dalių Tubį – už ypatingą gebėjimą pajusti biržiečių nuotaiką, suprasti jų išgyvenimus ir džiaugsmus, perteikti Dievo Žodį su didžia meile, pasiaukojimu, įsiklausant į kiekvieno aimaną ir džiaugsmą. Per visus metus kun. D. Tubys  parapijiečius nudžiugina iš kitų parapijų pakviestais draugais ir kaimynais. Biržų  parapijos  žmones  džiugino  Vilniaus bernardinų bažnyčios kunigas  ir Mažosios radijos direktorius Julius Sasnauskas, kunigai Astijus, Ričardas Doveika bei kiti  pamokslininkai. Nė vienas renginys, kurį organizuoja parapijiečiai, katalikės moterys, katechetai bei tikybos mokytojai, „Caritas“, pranciškonai, Marijos legionas, „Tau“ dvasinio fakulteto  skyrius, neapsieina be klebono  palaikymo, užtarimo, pamokymų. Jis visada būna su visais mumis.


Metų žmogus – klebonas

Kun. dr. Darius Trijonis

Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ organizuotuose „Metų žmogaus“ rinkimuose laimėjo Plikių klebonas teologijos mokslų daktaras kun. Darius Trijonis. Jis apdovanotas Stiklinio angelo skulptūrėle ir 1000 litų premija. Šiai nominacijai buvo pasiūlyta 14 įvairių profesijų rajono žmonių. Telšiuose gimęs ir augęs, Romoje studijavęs jaunasis kunigas šioje parapijoje dirba dar tik pustrečių metų. Didelio žmonių palaikymo jis sulaukė už Plikių bendruomenės sutelkimą, švietėjišką ganytojišką veiklą, gebėjimą įkvėpti tikėjimą ir viltį. Už kun. D. Trijonį balsavo ne tik Plikių parapijos, Kretingalės seniūnijos, bet ir žmonės iš Telšių, Klaipėdos.


Pagalba šalia esantiems

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Veprių ikimokyklinio ugdymo skyriaus
vaikams perduotos dovanėlės

Į Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondą VO „SOS Vepriuose“ vadovas Romas Petras Šaulys kreipėsi ne pirmą sykį ir buvo išgirstas. Iš jo ir A. Adamkienės labdaros ir paramos fondo Veprių ikimokyklinio ugdymo skyriaus vaikai prieš Kalėdas gavo dovanėles. Dovanėles šios įstaigos vaikučiai gauna antrą kartą – pirmą kartą vepriškiai dovanėles gavo prieš aštuonerius metus.


Prisiminti vienuoliai bazilijonai

Dr. Aldona Vasiliauskienė

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus
gimnazijos muziejuje. Iš kairės:
Virginija Vaitiekūnienė, t. Pavlo
Jachimecas OSBM, t. Josafatas
Chaimikas OSBM, Kupiškio švietimo
skyriaus vyr. specialistė Irena
Mockuvienė, t. Martynas Chaburskis OSBM,
L. Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos
direktoriaus pavaduotoja
Zita Sabaliauskienė ir gimnazijos
direktorius Virgilijus Žilinskas

Sausio 25–26 dienomis Kupiškio rajono pagalbos mokiniui, mokytojui ir mokyklai centras (direktorė Jurgita Trifeldienė) organizavo tarptautinį seminarą „Rytų apeigų katalikai Lietuvos istorijoje“, kurioje dalyvavo svečiai iš Ukrainos: t. Martynas Chaburskis OSBM ir t. Josafatas Chaimikas OSBM, Vilniaus Švč. Trejybės bažnyčios klebonas t. Pavlo Jachimecas OSBM ir šio straipsnio autorė. Dar 2009 m. lapkričio 16 dieną vienuoliai bazilijonai susitarė su Kupiškio švietimo skyriaus vedėju Rimantu Jociumi ir jo pavaduotoju Vytautu Knizikevičiumi plačiau paskleisti žinias apie ne itin daug Lietuvoje žinomus Rytų (Graikų) apeigų katalikus. Įgyvendinant šią idėją ir buvo suorganizuotas seminaras.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija