2010 m. vasario 12 d.
Nr. 12
(1797)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Ledo skulptūra „Gausybės batas“

Rūta Averkienė

Varėnos miesto centre iškilo
ledo skulptūra „Gausybės batas“

Varėnos miesto centre priešais savivaldybę iškilo ledo skulptūra „Gausybės batas“. Puspenkto metro ilgio, pustrečio metro aukščio ir daugiau kaip 10 tonų sveriantį batą iš ledo luitų Varėnos miesto centre pastatė aktyvaus jaunimo laisvalaikio klubo „Juostandis“ entuziastai, taip originaliai pažymėdami klubo įkūrimą. Vadovaujami skulptorių – Varėnos muzikos mokyklos dailės skyriaus mokytojo Marijaus Baukaus ir vilniečio Konstantino Navasaičio, skulptūrą kūrė maždaug dvidešimt valandų. Ledą teko pjauti ir pjūklais, o menininkų pagalbininkai iš sniego ir vandens mišinio užlipdydavo tarpus tarp ledo luitų.

„Gausybės batas“ – pirmoji ledo skulptūra Varėnoje. Ji labiausiai pradžiugino mažuosius varėniškius, kurie čia nori žaisti, įlipti į milžinišką batą ir nuo jo nučiuožti. Į šią ledo skulptūrą telpa dvidešimt vienas darželinukas.

Ledas skulptūrai buvo pjaunamas iš šalia Varėnos esančio Glėbo ežero ir Derėžnyčios upės. Apskaičiuota, kad šiai skulptūrai sunaudota maždaug 10 tonų ledo. Skulptūra tamsiu paros metu apšviečiama ir šviečia įvairiomis spalvomis. Varėniškius ir miesto svečius ji džiugins iki pavasario.

Varėnos rajono savivaldybės vadovai džiaugiasi jaunimo iniciatyva. Sukurta originali ledo skulptūra – puikus pavyzdys, kad ir be didelių lėšų galima sukurti gražius dalykus. Prie jaunimo iniciatyvos prisidėjo Varėnos rajono savivaldybė, Varėnos kultūros centras ir privatūs rėmėjai.

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija