2010 m. vasario 17 d.
Nr. 13
(1798)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Lietuvių tautai ir sąjūdininkams

Sausio 16 dieną Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriaus taryba gavo Alos Dudajevos laišką, kurį ji leido publikuoti. Spausdiname jos laišką ir Sąjūdžio Tarybos atsakymą.

Mano brangūs draugai! Nuo 2009 metų rugsėjo aš esu Tbilisyje. Mane pakvietė į Gruziją labai įdomiam ir svarbiam ne tik gruzinams, bet ir visam Kaukazui darbui. Ir aš manau, kad mano darbas Pirmajame Kaukazo kanale, kurį bus galima matyti ir Europos šalyse, padės ir Baltijos šalių piliečiams.

Šiuo metu Rusijos žiniasklaida atkakliai siekia uždaryti mūsų kanalą, mums yra paskelbtas informacinis karas. Mūsų laikais žurnalisto darbas tapo pavojingiausiu, netgi jeigu jis yra susijęs su taika Žemėje. Taigi, aš esu priešakinėse šios kovos gretose, ir mums tenka atremti visokias provokacijas, gandus, paskalas – atkakliai specialiųjų Rusijos tarnybų bei jų žiniasklaidos priemonių platinamą kompromituojančią informaciją. Tačiau, kaip sakydavo Džocharas, „šakalai loja, o karavanas eina“. Televizija dar nerodo mūsų kanalo, bet internete jau yra mūsų kanalo vaizdo medžiaga ir bet kas gali prisijungti prie 1k-tv.com ir susipažinti su mūsų kanalu. Aš jau parengiau dvi autorines laidas – jas galite pamatyti, prisijungę prie „Laidų“ („TV Broadcasts“). Po to – „Kaukazo portretas“ su Ala Dudajeva. Šios kartą per savaitę rengiamos laidos bus skirtos susitikimams su įdomiais žmonėmis, istorikais, rašytojais, politikais, buvusiais disidentais, kultūros veikėjais, siekiant tarpusavio supratimo ir taikos tarp visų tautų – ne tik Kaukazo, bet ir pačios Rusijos. Tikiuosi, kad jie padės pakeisti „Kaukazo tautybės asmenų“ įvaizdį, atkakliai peršamą mūsų nedraugų visam pasauliui, ir parodys draugų veidus...

Aš žaviuosi lietuvių tautos didvyriškumu ir jos 1991 metų sausio 13 dienos žygdarbiu. Puoselėkite ir gausinkite šias vertybes. Sveikinu artėjančių švenčių – Vasario 16-osios ir Kovo 11-osios – proga. Dėkoju Vilniaus Sąjūdžio Tarybai už tinklapį http://www.sajudis.com, kuriame skelbiama Kronika „Nežudyk“ (Chronicle „Do not kill“) ir kita medžiaga.

Siunčiu geriausius linkėjimus lietuvių tautai ir visam draugiškam Sąjūdžio kolektyvui. Aš niekuomet Jūsų nepamiršiu.

Su nuoširdžia pagarba visai lietuvių tautai

Ala Dudajeva

2010 metų sausio 16 diena, Tbilisis

Gerbiama Ala,

dėkojame už Jūsų laišką. Džiaugiamės, kad Jūs, kaip ir Lietuvoje, aktyviai dalyvaujate gruzinų tautos gyvenime. Ir kaip visada Jūs žodžiu, teptuku ir eilėraščiu perteikiate čečėnų liaudies tragediją, pavergtų tautų tragediją, kalbate apie žmones ir gamtą, apie taiką žemėje.

Lietuvai sunku kovoti su pasaulinės krizės iššūkiais. Tiesą sakant,  šiuos iššūkius lengviau pergyvena buvę tremtiniai, politiniai kaliniai, partizanai, kovotojai už Lietuvos Nepriklausomybę.

Informuojame, kad Sąjūdžio Vilniaus Tarybos studija „Labora“ baigia kurti 2-ąją filmo Kronikos „Nežudyk“ seriją (lietuvių, anglų ir rusų kalbomis). Šį filmą galima bus pamatyti mūsų interneto svetainėje http://www.sajudis.com.

Linkime Jums laimės. Tepadeda ir tesaugo Jus Dievas.

Tarybos pirmininkas L. Kerosierius
Atsakingasis sekretorius A. Budriūnas
ir Tarybos nariai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija