2010 m. vasario 26 d.
Nr. 16
(1801)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

RUBRIKĄ REMIA

Vasario 16-ajai – įspūdingas koncertas

Rūta Averkienė

Lietuvos valstybės atkūrimo metinių proga Varėnos kultūros centre vyko iškilmingas minėjimas ir koncertas „Iš kartos į kartą“, į kurį susirinko gyventojai ne tik iš Varėnos, bet ir seniūnijų.

Nuskambėjus Lietuvos himnui, tylos minute buvo pagerbti žuvusieji už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, vėliau jaunimas padėjo gėles prie Nepriklausomybės paminklo ir savanorių kapų Senojoje Varėnoje.

Į minėjimą atvykusius rajono gyventojus sveikindamas rajono savivaldybės meras Vidas Mikalauskas ne tik prisiminė svarbiausius istorijos įvykius, bet ir šių dienų aktualijas.

Puikų šventinio koncerto vainiką minėjimo dalyviams nupynė patys šauniausi rajono dainininkai ir šokėjai. Pirmiausia nuskambėjo legendinė Atgimimo laikų daina „Laisvė“, kurią sudainavo Mangirdas Kašėta. Scenoje koncertavo Merkinės Vinco Krėvės gimnazijos auklėtinis Andrius Lekavičius, keturių „Mikituko“ grupių šokėjai (vadovė Jolanta Stankevičienė), Varėnos vaikų lopšelio-darželio „Pasaka“ (vadovė Rosita Svetikienė) ir Varėnos vaikų lopšelio-darželio „Žilvitis“ (vadovė Onutė Zacharkienė) mažieji dainorėliai, grupė „Mažosios išdykėlės“ (vadovė Inga Bielevičienė), Merkinės V. Krėvės gimnazijos auklėtinė Vita Pačkauskaitė (vadovas Kęstutis Breidokas), Varėnos kultūros centro merginų šokių kolektyvas „Vėjava“ (vadovė Ramunė Butkienė), Varėnos moksleivių kūrybos centro ansamblis, duetu dainavusios Kristina Ribinskaitė ir Ruginė Šilalytė (vadovė Vaida Žilinskienė), Varėnos kultūros centro mišrus kvartetas (vadovas Kęstutis Breidokas), Varėnos kultūros centro pagyvenusių žmonių šokių kolektyvas „Kadagys“ (vadovė Ramunė Butkienė), Varėnos kultūros centro moterų ansamblis (vadovė Nijolė Pavasarienė), Kultūros centro jaunimo kaimo kapela „Lietuva“ (vedėjas Irmantas Čepaitis).

Šventinio renginio pabaigoje jo dalyvius pradžiugino Varėnos „Ąžuolo“ vidurinės mokyklos moksleiviai, kurie kartu su mokytoja Lina Čeniene padovanojo savo padarytus geltonus, žalius ir raudonus vėjo malūnėlius, simbolizuojančius mūsų valstybės vėliavos spalvas.

Varėna

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija