2010 m. vasario 26 d.
Nr. 16
(1801)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

RUBRIKĄ REMIA

 

Kai esama entuziastų...

Aldona KAMINSKIENĖ

Rietavo Šv. arkangelo Mykolo
bažnyčia naktį

Jau daug metų gyvenu Klaipėdoje, bet sieloje esu rietaviškė. Rietave gimiau ir užaugau, čia prabėgo mano vaikystė ir jaunystė... Čia vidurinę mokyklą baigiau. Žinia, Rietavo nepalyginsi su Klaipėda. Savo namuose pro langus matau Baltijos jūrą, į uostą atplaukiančius gražuolius laivus, čia klykia žuvėdros, ūkia laivų sirenos... Visa tai be galo gražu ir romantiška, bet pasiilgstu ir savo gimtojo Rietavo... Tiksliau, jo žalumos, senojo parko ir mielų rietaviškių veidų, kurių kiekvienais metais vis mažiau ir mažiau...

Kiekvieną kartą, kai atvažiuoju į Rietavą, mane kas nors pradžiugina. Iš rietaviškių žinau, o ir pati matau, kaip sumaniai ir entuziastingai vadovauja miesto meras Antanas Černeckis, seniūnas Jurgis Baltrimas. Rietaviškiai didžiuojasi savo vadovais ir juos labai gerbia. Šio miesto gyventojai taip pat dėkingi Rietavo policijai ir jos viršininkui Aloyzui Vaičiuliui, kurie ištisą parą palaiko Rietave tvarką, ramybę, rūpinasi rietaviškių saugumu.

Nuo praėjusių metų rudens didingai istorinei Rietavo Šv. arkangelo Mykolo bažnyčiai, tiksliau, jos parapijai pradėjo vadovauti entuziastingas, grožį ir tvarką mėgstantis kunigas Antanas Gutkauskas, Telšių vyskupijos Vyskupo Jono Borutos SJ atkeltas iš Šilalės dekanato Upynos parapijos. Ten, kaip žemaičiai sako, „nuvertęs didžiulius kalnus“, čia, Rietave, irgi rodo didžiulį entuziazmą. Išvydęs, kad bažnyčios bokšte yra didžiulis laikrodis, bet jis neveikia, pats sau tarė: „Reikia paklibinti – gal pradės veikti...“ Ir „paklibino“... Bažnyčios laikrodis, kun. A. Gutkauskui panorus, jau veikia: rodyklės rodo ne tik laiką, bet  garsiai skelbia valandas bei pusvalandžius visam Rietavui... Pamatęs, kad didinga, dar Oginskio pastatyta Šv. arkangelo Mykolo bažnyčia neapšviesta, kun. A. Gutkauskas nusistebėjo: „Keista... Rietaviškiai anais laikais pirmieji turėjo elektrą, o iki šiol bažnyčia dar neapšviesta?!.“ ir pasibeldė į UAB „Rietavo turgus“ vadovų duris. Ir dabar Rietavo bažnyčia, nušviesta prožektorių, baltuoja tarsi gulbė... Gera ir miela atvažiuoti į gimtąjį Rietavą!.. Šis garbingą istoriją turintis miestas savivaldybės vadovų, miesto seniūno Jurgio Baltrimo ir klebono kun. A. Gutkausko entuziazmu bei pastangomis kasmet jaunėja ir gražėja.

Rietavas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija