2010 m. vasario 26 d.
Nr. 16
(1801)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Telšių vyskupijoje

Tauragės dekanate

Klebono saulėtekiai ir saulėlydžiai slėnyje

Pagramančio klebonas kun. Vladislovas
Juškys 80-mečio proga sulaukė svečių.
Jį sveikino Tauragės rajono meras Pranas
Petrošius, Mažonų seniūnas Jonas Samoška,
Tauragės kultūros centro vadovas Petras
Jokubauskas

PAGRAMANTIS. Vasario 3 dieną parapijos klebonas kun. Vladislovas Juškys šventė savo gyvenimo 80-metį. Ta proga kleboną sveikino Tauragės rajono meras Pranas Petrošius, Mažonų seniūnas Jonas Samoška, Tauragės kultūros centro vadovas Petras Jokubauskas, Pagramančio bendruomenės centras „Gramančia“, Pagramančio pagrindinė mokykla, visuomenė.

Prieš 80 metų šv. Blažiejaus dieną Dargalių kaime (Šilalės r.) gimęs V. Juškys šeimoje buvo penktas vaikas keturių seserų ir dviejų brolių šeimoje. Vaikystėje labai norėjo mokytis, bet nebuvo galimybės. Tik vėliau tėvui sutikus, aplinkinių žmonių paskatintas pradėjo lankyti mokyklą. Nuo Pirmosios Komunijos jautė paskatinimą ir puoselėjo svajonę tapti kunigu ar daktaru. „Kartą susirgus ir patekus į ligoninę bei iš arčiau susipažinus su gydytojo darbu, mano svajonė juo tapti išblėso visam laikui, – pasakojo Pagramančio klebonas kun. Vladislovas Juškys. – Tad liko antroji svajonė – būti kunigu. Kartą dalyvavau gerai žinomo klebono laidotuvėse. Leidžiant jo karstą į duobę, man sakyte kažkas sakė, kad aš turiu jį pakeisti, turiu būti jo vietoje. Tai buvo sovietiniai laikai ir nebuvo galima dalyvauti laidotuvėse, sakyti kalbos, nes buvome persekiojami kiekviename žingsnyje.“


Telšių vyskupijoje

Tauragės dekanate

Rytas – Vasario 16-ajai, vakaras – Užgavėnėms

Vasario 16-osios minėjimas
prie Lurdo grotos

Nemakščiai. Vasario 16-osios minėjimas prasidėjo šv. Mišiomis, kurias parapijos klebonas kun. Stasys Šlepavičius pradėjo paraginimu melstis už mūsų nepriklausomybę ir tuos, kurie kovojo, kad Lietuva būtų laisva valstybė. Po šv. Mišių rankose laikydami žvakeles, kurios šįkart simbolizavo laisvės ugnį, rinkomės Nemakščių Lurdo grotoje, kur vadovaujant klebonui meldėmės už laisvę ir jos vertinimą kasdienybėje bei sugiedojome Lietuvos himną. Nemakščių seniūnas Remigijus Laugalis sveikindamas susirinkusiuosius su Lietuvos valstybės atkūrimo diena padėkojo klebonui kun. S. Šlepavičiui už šv. Mišių auką ir jo nuolatinį rūpestį, kad ne tik bažnytinės, bet ir valstybinės šventės būtų minimos iškilmingai. Po minėjimo gėlės ir žvakutės buvo nuvežtos prie šalia miestelio esančio paminklo, skirto Lietuvos laisvė gynėjams.


Telšių vyskupijoje

Žemaičių Kalvarijos dekanate

„Kad galėtume vieni kitus laiminti“

Šv. Mišias aukoja kunigai pranciškonai
Gediminas Numgaudis ir Antanas Blužas
Neringos KUBILIŪTĖS nuotrauka

PLUNGĖ. Vasario 11-ąją Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje buvo švenčiama Lurdo Švč. Mergelės Marijos diena, kuri bažnyčios paskelbta Pasauline ligonių diena. Gausiai susirinkusiems tikintiesiems šv. Mišias aukojo broliai pranciškonai iš Pakutuvėnų – Gediminas Numgaudis bei Antanas Blužas.

Brolis Gediminas pamoksle sakė, kad daugelis mūsų ligų kyla iš moralinio smurto, neatleidimo sau ar kitiems. Kai kuriomis ligomis susergame dėl savo pačių nuodėmių, tad Dievas suteikia galimybę per ligą atsiversti.


Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Įspūdinga šventė

LAUKUVA. Vasario 16-ąją čia nuo ryto tvyrojo šventiška nuotaika – vyko Vasario 16-osios minėjimas ir tradicinė Užgavėnių šventė. Laukuviškiai įpratę šventėms ruoštis bendrai: pasitelkus seniūniją, Bažnyčią, mokyklą, kultūros namus ir visas keturias seniūnijoje aktyviai veikiančias bendruomenes. Laukuviškiai džiaugiasi, kad nuo praėjusių metų rugpjūčio mėnesio Laukuvos Šv. Kryžiaus Atradimo parapijai aptarnauti Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ paskyrė jau nemažą kunigystės patirtį turintį kleboną kun. Virgilijų Pocių. Šis darbštus, pareigingas, energingas kunigas jau spėjo susipažinti ne tik su Laukuvos, bet ir jo aptarnaujamos Požerės parapijos, Šiauduvos gyvenvietės tikinčiaisiais. Dar prieš Šv. Kalėdas klebonas kun. V. Pocius nemažai parapijiečių aplankė jų namuose, susipažino su šeimomis. Klebonas džiaugiasi, kad Laukuvos parapijos tikintieji yra aktyvūs, nori bendrauti su bažnyčia.


Šiaulių vyskupijoje

Šiaulių dekanate

Paminėjo Ligonių dieną

Klebonas kun. Saulius Paliūnas
su ligoninės pacientais ir darbuotojais

Kuršėnai. Vasario 11-ąją, Pasaulinę ligonių dieną, parapijos klebonas kun. Saulius Paliūnas su tikybos mokytojais, lydimas ligoninės direktoriaus Arvydo Kriliaus, aplankė ligonius. Vaikų ligų skyriuje pasitiko vedėja Vida Vasiliūtė, slaugos administratorė Emilija Jokubauskienė, medicinos personalas – Rita Arlauskienė, Sonata Ribakauskienė, Sigita Ališauskienė. Mažieji ligoniai buvo nustebinti ir pradžiuginti, kai klebonas mažuosius ligoniukus pavaišino saldainiais, pabendravo, padrąsino.


Vilkaviškio vyskupijoje

Aleksoto dekanate

Pasveikino kleboną

Aleksoto dekanas, Aukštosios
Panemunės klebonas kan. Deimantas
Brogys su jį sveikinusiomis
parapijietėmis
Autoriaus nuotrauka

AUKŠTOJI PANEMUNĖ. Vasario 7 dieną, sekmadienį, Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčioje su 50-mečiu buvo pasveikintas šios parapijos klebonas, Aleksoto dekanas kanauninkas Deimantas Brogys. Jo pasveikinti atvyko ne tik gausus parapijiečių būrys, bet ir Seimo narė Vida Marija Čigriejienė, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, kiti valdžios atstovai. Klebonui buvo įteikta daug gėlių, palinkėta ir toliau sėkmingai darbuotis Dievo ir parapijiečių gerovei, sugiedota „Ilgiausių metų“.


Panevėžio vyskupijoje

Panevėžio – Krekenavos dekanate

Paroda Katedroje

Floristės Julijos Švedarauskienės
kūriniai papuošė Katedrą

Panevėžys. „Dabartis, verta gyventi...“ Tokiais žodžiais Panevėžio Katedroje žvarboką vasario 7-osios popietę į šv. Mišias susirinkusiuosius pasveikino klebonas kun. Tomas Skrudupis. Šį sykį, pabrėždamas dvasinių vertybių svarbą kiekvieno žmogaus gyvenime, visus maldininkus po šv. Mišių jis pakvietė į bažnyčios kriptą, kuri kontrastingai už langų boluojančiam sniegui ir šalčiui, žydėjo pavasariu. Kaip naujai prabundančios gyvybės šaukliai čia puikavosi floristės Julijos Švedarauskienės kūriniai – negalima buvo nesižavėti talentingos menininkės rankų sukurtais šedevrais iš parafino.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija