2010 m. kovo 5 d.
Nr. 18
(1803)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Paskutinis Aukštaitijos partizanas

Habil. dr. Janina Šyvokienė

Nuo seno mūsų tautosakoje buvo reiškiama pagarba ir meilė tautos didžiavyriams. Apie partizanus, jų pasiaukojimą ir žygdarbius yra sukurta daugybė gražiausių dainų ir eilių. Okupacijos metais tos dainos buvo labai populiarios tarp kaimo jaunimo. Tik apie stribus nėra sukurta nė vienos dainos, nė vieno eilėraščio, neištartas nė vienas pagarbus žodis! Ar reikia dar aiškesnio stribų vaidmens įvertinimo?


Paminėjome  kunigą  Joną Algirdą Narušį

Aldona Ramanauskienė

Prie kun. Jono Algirdo Narušio
kapo meldžiasi vyskupai Juozas
Preikšas ir Jonas Kauneckas,
kanauninkas Vladas Rabašauskas
ir velionio brolis Vytautas Narušis

Vasario 9 dieną į Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčią rinkosi visi, pažinoję kunigą Joną Algirdą  Narušį, paminėti 10-ųjų jo mirties metinių sukaktį.  

J. A. Narušis kartu su dvyniu broliu Vytautu gimė 1942 m. kovo 8 dieną Kibildžių kaime, Balninkų parapijoje. Kelias į kunigystę nebuvo lengvas. Jis neturėjo sąlygų drauge su bendraamžiais baigti vidurinę mokyklą, todėl dar paauglystėje išmoko siuvėjo amato. Atlikęs karinę tarnybą dirbo ne tik siuvėju, bet ir vairuotoju. Tik 1968 metais, baigęs vakarinę vidurinę mokyklą, J. A. Narušis jau galėjo stoti į Kauno tarpdiecezinę  kunigų seminariją.


Tarnystės valstybei pavyzdys

Zigmas Tamakauskas

Lietuvos prezidento Aleksandro
Stulginskio kapas Kaune,
Panemunės kapinėse

Vasario 26 dieną Kaune pažymėtos Lietuvos prezidento Aleksandro Stulginskio 125-osios gimimo metinės. Taikos prospekte, prie namo, kuriame paskutiniaisiais gyvenimo metais gyveno A. Stulginskis, buvo atidengta memorialinė lenta, Gerojo Ganytojo bažnyčioje aukotos šv. Mišios ir pristatyta meninė kompozicija „Atnešu šviesos tavo žvilgsniui“, Istorinėje Lietuvos Respublikos prezidentūroje vyko seminaras „Lietuvos Respublikos Prezidento Aleksandro Stulginskio tarnystės valstybei pavyzdys mokinių pilietiniam-tautiniam ugdymui“. Kauno įgulos karininkų ramovėje vykusiame miesto bajorų susirinkime šių eilučių autorius pasakojo apie A. Stulginskio gyvenimą ir veiklą.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija