2010 m. kovo 19 d.
Nr. 22
(1807)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Garbingi apdovanojimai

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Iš kairės: E. Burokas, kun. R. Grigas,
„Eskizų redaktorius“ V. Česnaitis,
G. Šiaulienė, A. Saijeva ir R. P. Šaulys

VO „SOS Vepriuose“ R. P. Šaulį
garbingo apdovanojimo proga
pasveikino profesorius V. Landsbergis

Minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmetį Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos Karininkų ramovėje vykusiame renginys dalyvavo daug iškilių asmenybių, Lietuvos Nepriklausomybės akto signatarai.

Pažiūrėję filmą ir pasinėrę į 1990 metų kovo įvykius šventės dalyviai, paraginti kunigo Roberto Grigo, sukalbėjo maldą ir klausėsi jo prasmingų žodžių. „Tu vienas, Dieve, žinai, kiek kartų Lietuvos istorijos kelionėje turėjome ginti savo žmoniškąjį orumą ir tautinę laisvę didžiausių aukų, skausmo ir praradimų kaina. Psalmės žodžiais tariant, Tu tebesaugai odmaišiuose surinktas naikinamųjų Sibiro tremčių ašaras, Rainių, Medininkų, Vilniaus ir Tėvynės giriose pralietą kraują... Tikime, kad Tavo malone iš šio pasiaukojimo ir kraujo prieš 20 metų vėl prisikėlė Nepriklausoma Lietuva“, – sakė dvasininkas ir padėkojo Viešpačiui už atgautos laisvės dovaną.  

Audringais plojimais buvo sutiktas laisvės vedlys, europarlamentaras profesorius Vytautas Landsbergis. Jis prisiminė 1988 metus, tą laiką, kai gimė Lietuvos demokratijos vizija. Sąjūdis subūrė sąmoningus piliečius, kurie išreiškė norą, kad Lietuva būtų laisva. „Žodis Lietuva – tai mūsų sąžinė. Dažnai girdime nepasitenkinimą Lietuva. Jei ką nors ne taip ar per mažai padarėme, visų pirma paklauskime savęs, pažvelkime į savo sąžinę. Lietuva neabejoja savo keliu, kuriuo eina kaip laisva šalis, turinti teisę suklupti ir klysti. Buvimas laisvėje – tai buvimas atsakomybėje. Mes esame atsakingi ne tik už šią dieną, bet ir už tai, kas bus po dvidešimties metų“, – kalbėjo V. Landsbergis.   

Savo prisiminimais apie Lietuvą prieš dvi dešimtis metų dalijosi Nepriklausomybės akto signatarė, Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, Lietuvos Sąjūdžio pirmininkas Rytis Kupčinskas, sveikinimo žodžius susirinkusiems tarė atsargos pulkininkas Jonas Gečas, Čečėnijos atstovė Lietuvoje Aminat Saijeva.

Jau tapo tradicija minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną įteikti apdovanojimus. Už nuopelnus Lietuvai, nenuilstantį ir pasiaukojamą darbą  Lietuvos laisvės kovotojų sąjungos ordinai buvo įteikti VO „SOS Vepriuose“ vadovui Romui Petrui Šauliui, choro dirigentui, folklorininkui, režisieriui, pedagogui Povilui Mataičiui bei Vilniaus apskrities viršininkui Jonui Vasiliauskui.

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija