2010 m. balandžio 2 d.
Nr. 25
(1810)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Dėl homoseksualų parado Vilniuje

Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriaus taryba kreipėsi į LR valdžią ir Vilniaus miesto merą dėl homoseksualų parado Vilniuje, atkreipdami dėmesį į Lietuvos Respublikos Konstituciją, kurios 38 straipsnis nurodo, kad šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas. Lietuvoje skirtingos religijos, etninės grupės, socialiniai sluoksniai savęs nepriešina kitiems, netrikdo visuomenės rimties, nesirenka išskirtiniams mitingams. Kiekvienas jų savo gyvensena ir elgsena yra visuomenės bendruomenės atstovai, o  prigimtimi yra visuomenės reprodukcijos dalyviai.

Homoseksualai parduotuvėse, įstaigose, transporte, darbovietėse, visuomeniniuose renginiuose toleruojami kaip ir kiti piliečiai. Tačiau LS Vilniaus taryba pasisako prieš dirbtinį homoseksualų problemų iškėlimą, prieš agresyviai homoseksualizmą propaguojančią politiką ir ideologiją. Homoseksualai nedalyvauja visuomenės reprodukcijos procese, bet ją naudoja tenkindami savo seksualinius poreikius. Niekas pasaulyje dar nėra pateikęs ataskaitos apie homoseksualų daromą žalą. Todėl LS Vilniaus taryba prašo netenkinti homoseksualų ekstremalių reikalavimų, galinčių sukelti neramumus ir žmonių susipriešinimą, ir panaikinti leidimą Europos homoseksualų paradui Vilniuje.

LS Vilniaus taryba nepritaria homoseksualizmo renginių organizavimui ir propagavimui Vilniuje ir pasisako už toleranciją, bet prieš išskirtinę reklamą ir agitaciją.

Kreipimąsi pasirašė Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus skyriaus tarybos pirmininkas L. Kerosierius ir atsakingasis sekretorius A. Budriūnas ir Tarybos nariai.

*   *   *

Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacija (NŠTA) kreipėsi į LR Seimą ir Vilniaus miesto merą dėl homoseksualų parado Vilniuje. Kreipimesi, be kita ko, sakoma, kad Lietuvoje kyla daug problemų siekiant užtikrinti pamatines visų žmonių teises. Todėl padidinto dėmesio skyrimas mažumų teisėms, tarp jų išskirtinai lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų atstovams, visuomenėje kelia įtampą, nes diskriminuoja gyventojų daugumą. NŠTA teigia, kad leidus įvykti homoseksualų paradui („Eitynėms už lygybę“), būtų giliai ir skaudžiai užgautos visoms Lietuvos šeimoms brangios vertybės – dora, ištikimybė, vaisingumas, žmogiškasis orumas. Lietuva yra pripažinusi įvairias žmogaus teises ginančius deklaracijas, turi savo Konstituciją bei įstatymus, kuriuose yra aiškiai išdėstyta – visi žmonės turi lygias teises reikštis ir skleisti savo pažiūras tol, kol tai neprieštarauja dorovei (Lietuvos Konstitucijos 25 straipsnis, Susirinkimų įstatymo 11 straipsnio 2 punktas, Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos 11 straipsnio 2 punktas). Todėl Lietuvos šeimos reikalauja paisyti įstatymų ir neleisti propaguoti su šeimos vertybėmis ir dorove nesuderinamų idėjų.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija