2010 m. balandžio 2 d.
Nr. 25
(1810)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Verbų sekmadienis ir Pasaulinė jaunimo diena

Popiežius Benediktas XVI vadovavo Verbų sekmadienio iškilmėms – palaimino palmių ir alyvų šakas, ėjo iškilmingos procesijos priekyje ir aukojo į Didžiąją Savaitę įvesdinančias Kristaus Kančios sekmadienio Mišias. Kaip kasmet, Verbų sekmadienio Mišiose dalyvavo ypač daug jaunimo, nes būtent Verbų sekmadienį kasmet minima prieš 25 metus popiežiaus Jono Pauliaus II įsteigta pasaulinė jaunimo diena. (Apie tai plačiau rašysime kitą penktadienį.)

Sužinojęs apie teroro aktą Maskvos metro, popiežius Benediktas XVI nusiuntė asmeniškai prezidentui Dmitrijui Medvedevui adresuotą laišką, kuriame sakoma: „Sužinojęs apie pasikėsinimus Maskvos metro, kur žuvo tiek daug žmonių, reiškiu savo gilų skausmą ir smerkiu žiauraus smurto veiksmus, trokšdamas taip pat pasidalinti solidarumo, dvasinio artumo bei užuojautos jausmais su aukų artimaisiais. Karštai meldžiuosi už žuvusiuosius, meldžiu dangaus paguodos gedintiesiems savo artimųjų, jiems ir sužeistiesiems siunčiu palaiminimą“.

Beje, Rusijos katalikų bendruomenė taip pat gedi ir meldžiasi už žuvusiuosius Maskvos metro. Kaip sakė Maskvos arkivyskupas Paolas Pecis, sprogimai, nusinešę keturių dešimčių žmonių gyvybes, įvyko metro stotyse, kurios yra visai netoli katalikų bažnyčių. Tuo metu, kai įvyko sprogimai, Maskvos katalikų bažnyčiose buvo aukojamos rytinės šv. Mišios.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija