2010 m. balandžio 9 d.
Nr. 27
(1812)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Pristatė knygą

Kun. Rytis Baltrušaitis

Kovo 25 dieną, švenčiant Viešpaties Apreiškimo iškilmę ir liaudyje dar vadinamas gandrines, Marijampolės apskrities viršininko administracijos pilnutėlėje salėje vyko prof. Gintauto Vaitoškos knygos „Kas iš vaikų pagrobė gandrą“ pristatymas-konferencija. Renginį organizavo Vilkaviškio vyskupijos Religinio švietimo bei Šeimos centrai, Vilkaviškio vyskupijos pal. Jurgio Matulaičio kunigų seminarijos biblioteka ir „Katalikų pasaulio leidiniai“ administracija.

Vakarą pradėjo smuikininkas Algirdas Jačas ir pianistė Viktorija Svirupskytė kūriniu „Ave Marija“. Vakaro vedėjas kun. Rytis Baltrušaitis pastebėjo, kad dalyvių gausa rodo, jog knygoje aptariamos temos yra svarbios, aktualios, retai pozityviai viešoje erdvėje diskutuotos, tėvams ir jaunimo bei vaikų ugdytojams keliančios nepatogumą ir gėdos jausmą. „Todėl, – sakė kun. R. Baltrušaitis, kuris ir yra Vilkaviškio vyskupijos Religinio švietimo centro koordinatorius, – ši knyga yra tarsi vadovėlis tėvams, socialiniams darbuotojams, psichologams, pedagogams, Bažnyčios žmonėms ir visiems, kuriems rūpi vaikų bei jaunimo dvasinis ir psichoseksualinis vystymasis ir brendimas“.

„Katalikų pasaulio leidiniai“ direktorė Birutė Bartasūnaitė pasidalino savo mintimis apie naujai išleistos G. Vaitoškos knygos „Kas iš vaikų pagrobė gandrą“ išleidimo istoriją, bendravimą su knygos autoriumi bei iliustracijų dailininku. Viešnia taip pat paragino dalyvius skaityti šios leidyklos leidžiamas knygas, kurios yra labai svarbios bei aprėpia visas gyvenimo sritis.

LVK sekretoriaus padėjėjas kun. Ričardas Doveika labai įtaigiai kalbėjo apie lytiškumo grožį, pašaukimą santuokai, ištikimybei bei skaistybei, šias tiesas pagrįsdamas tikrais gyvenimo pavyzdžiais ir kviesdamas susirinkusiuosius būti dėkingus Dievui už seksualumo dovaną bei akindamas mokytis atsakingai ją panaudoti, suvokiant, kad Dievas šią jėgą kartais kviečia panaudoti ir ten, kur pasaulio akims atrodo kvailystė ir keistumas.

Pats knygos autorius psichologas, gydytojas, prof. Gintautas Vaitoška kalbėjo apie gimties grožį ir su ja susijusius mūsų visuomenės skaudulius, apie vaikų seksualinimo problemą ir seksualumo grožį, humoro vietą kalbantis apie su lytiškumu susijusius dalykus, taip pat apie pačią knygą, jos pavadinimą, iliustracijas ir kam ji skirta. O ji skirta visiems, kuriems rūpi pats gyvenimas ir jo kokybė.

Ir nors neužteko laiko atsakyti į susirinkusių klausimus, po knygos pristatymo prie autoriaus nusidriekė kelių dešimčių žmonių eilė autografui gauti. Geros muzikos ir širdį jaudinančių žodžių paliesti žmonės skirstėsi pasišnekučiuodami ir patys aptardami tai, ką girdėjo, suprato.

Svečiai drauge su Vilkaviškio vyskupijos organizacine komanda dar ir vakarienės metu Šv. Vincento svetainėje dalijosi aktualijomis, išsakė vieni kitiems linkėjimus bei padrąsinimo žodžius skelbiant Evangeliją.

Marijampolė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija