2010 m. balandžio 16 d.
Nr. 29
(1814)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Maldos Kristui

Šilalės jaunimas su mokytojomis
po budėjimo prie Kristaus kapo

Šilalė.  Parapijos tikintieji stengėsi rimties, susikaupimo bei apmąstymų apie Kristaus kančią laikotarpį įprasminti nuoširdžiomis maldomis. Tam juos įkvėpė klebono dekano kun. Stasio Toleikio sekmadieninės homilijos ir jo pagalbininkų vikarų kunigų Kęstučio Motiejaičio bei Mindaugo Aleknos nuolatinis priminimas, kad Gavėnios metas yra skirtas ne vien pasninkui, bet ir nuoširdžiai maldai. Todėl visą Gavėnios metą Šilalės šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje ne tik prieš Sumą, bet ir kiekvieną vakarą buvo einamas Kryžiaus kelias. Visą Gavėnios metą jaukiuose ir šiltuose parapijos namuose buvo giedami Žemaičių Kalvarijos Kalnai. Į jų giedojimą įsijungdavo nemažas būrys tikinčiųjų. Šilalės „Caritas“ darbuotojos, vadovaujamos Jadvygos Romienės, pasirūpino vargstančiaisiais, bėdų ištiktais.


Telšių vyskupijoje

Telšių dekanate

Įspūdingas Velyknaktis

Grupė jaunųjų choristų su klebonu
kun. Virginijumi Palioniu

Luokė. Didžiojo Šeštadienio vakaras. Jau visai sutemę. Nedidelio Luokės miestelio namų languose įsižiebia šviesos. Visą dieną bažnyčioje budėję prie Kristaus kapo ir nuoširdžiai meldęsi, Luokės miestelio bei aplinkinių kaimų tikintieji, priklausantys Luokės Visų Šventųjų parapijai (šiuo titulu yra tituluota Luokės bažnyčia), ruošiasi eiti į Velyknakčio iškilmę. Pasak luokiškių, dar nėra buvę, kad Velyknakčio pamaldos Luokės Visų Šventųjų bažnyčioje kada nors būtų vykusios 22 valandą vakaro. Kai kas netgi suabejojo, ar tokį vėlų metą beateis kas nors bažnyčion... Tačiau pirmus metus Luokės parapijoje klebonu dirbantis kunigas Virginijus Palionis drąsiai ir tvirtai pasakė: „Šiemet Velyknakčio pamaldos mūsų bažnyčioje prasidės lygiai 22 valandą, nes juk Jėzaus Kristaus Prisikėlimo stebuklas įvyko būtent naktį“... Kadangi klebonas kun. V. Palionis jau spėjo nusipelnyti Luokės parapijos tikinčiųjų pagarbą, todėl ir jo sumanymui niekas neprieštaravo. Dargi patys parapijiečiai, pasiruošiant šv. Velykų iškilmei, atskubėjo kunigui į pagalbą, sutvarkant bažnyčios aplinką, papuošiant jos vidų Kristaus Prisikėlimo šventei. Klebonas džiaugiasi, kad Luokės seniūnija, vadovaujama seniūnės Genovaitės Linkuvienės, nėra abejinga bažnyčios reikalams, dargi pritaria darniam, nuoširdžiam  seniūnijos ir bažnyčios bendradarbiavimui. Sumaniai ir išradingai tvarkosi visuomet pareiginga ir darbšti bažnyčios darbuotoja Violeta Jogminienė. Ji iščiustino, išblizgino, išpuošė bažnyčią šv. Velykų iškilmei, pasirūpino visu pulku adorančių. Kun. V. Palionis neatsidžiaugia šauniais, geranoriškais parapijos pagalbininkais Regina ir Vytautu Barsteigomis, nuolatiniais talkininkais Daiva ir Ramūnu Gužauskais, jų dukromis Vitalija (puiki Šventojo Rašto skaitovė) ir Dovile, giedančia bažnyčios chore. Pasak klebono kun. V. Palionio, itin nuoširdžiai bažnyčiai padeda Laima ir Vaclovas Jogminai, Genovaitė Šarkūnienė bei visi kiti daugiau ar mažiau prisidedantys prie bažnyčios ir visos parapijos reikalų.


Šiaulių vyskupijoje

Joniškio dekanate

Tvarkė aplinką

Kartu su parapijiečiais bažnyčios
aplinką tvarko ir talkos organizatorius
klebonas kunigas Jordanas Urbonas

Skaistgirys. Ruošdamiesi šventėms parapijos tikintieji nepamiršo ir savo parapijos – Šv. Jurgio bažnyčios bei jos aplinkos. Vieni talkino bažnyčios viduje, kiti gražino šventoriaus aplinką, šlavė takus, grėbė nuo rudens užsilikusius lapus. Parapijos klebonas kun. Jordanas Urbonas teigė esąs dėkingas parapijiečiams už talką. Ypač dėkingas bažnyčios patarnautojai Vidai Norkuvienei, Angelei Paražinskienei, Onutei Kalnienei, Augutei Strakšienei, Irenai Narvydienei, Emilijai Kvyklienei, Kristinai Gedraitienei, parapijos vaikučiams ir visiems parapijiečiams, kurie neliko abejingi kvietimui dalyvauti talkoje.


Panevėžio vyskupijoje

Zarasų dekanate

Liudyti atvirumą gyvenimui

Zarasų vikaras kun. Justas Jasėnas
su „Ąžuolo“ gimnazijos mokiniais

Zarasai. Eiti netradicinį Jaunimo kryžiaus kelią – tokio tikslo vedini lietingą Didžiojo penktadienio vakarą Zarasų bažnyčios šventoriuje rinkosi Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos mokiniai bei keli suaugusieji. Pirmą kartą Zarasuose vikaras kun. Justas Jasėnas subūrė šiuos žmones kitokiam Kryžiaus kelio suvokimui – ne bažnyčios viduje prie paveikslų peržvelgti ir išgyventi Kristaus gyvenimą ir kančią, bet išėjus į miestą priartėti prie mūsų kasdienybės gyvenimo realijų ir jas kūrybingai permąstyti. Kelią sudarė 15 netradicinių stotelių, kuriose visi stabtelime kone kasdien. Tik šį sykį kitaip – neskubėdami, besistengdami suvokti jų svarbą mums, lygindami savo kasdienius sunkumus su Dievo Sūnaus išgyvenimais, jausdami šalia esančius, pagelbėdami jiems.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija