2010 m. balandžio 30 d.
Nr. 33
(1818)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Tėviškės lobiai

Buvusios kiaulidės netrukus primins Veneciją

Daugyvenės kultūros istorijos
muziejaus-draustinio direktorius
Egidijus Prascevičius

Su Radviliškio rajono Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio direktoriumi Egidijumi PRASCEVIČIUMI, apdovanotu ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, Felikso Bugailiškio premijos laureatu, kalbasi „XXI amžiaus“ korespondentas Bronius VERTELKA.

 

Kaip pradėjote muziejininko, paveldosaugininko veiklą?


Bendruomenėse

Tvirtina draugystės pamatus

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Ukmergiškiai nusifotografavo
prie Trojos arklio

Šiųmetinis visuomeninės organizacijos „SOS Vepriuose“ ir Vokietijos Vareno miesto organizacijų narių susitikimas vainikuotas dviem šventėmis: Lietuvos delegacija paminėjo valstybės atkūrimo dvidešimtmetį, dviejų dešimčių jubiliejų šventė ir BdV (išvytųjų iš gimtųjų vietų) organizacija. Iškilmingų renginių programą papuošė Ukmergės muzikos mokyklos vyr. mokytojo  Eugenijaus Žurausko bei jo dukrų Brigitos ir Augustės koncertinė programa. Delegacija susitiko su Maltos ordino nariais, aplankė senelių namus.


Užkrečiantys pavyzdžiai

Garbingi apdovanojimai – už tarnystę Tėvynei

Birutė NEnėnienė

Lietuvos šaulių sąjungos
ir Marijampolės apskrities šaulių
vadovų J. Širvinsko ir R. Martinkaičio
sveikinimus muziejui priėmė direktorių
pavaduojanti muziejininkė
Aušra Mickevičienė

Vilkaviškio krašto šauliai gražiai bendradarbiauja su mokyklomis, policija, Vilkaviškio krašto muziejumi. Vilkaviškio Petro Karužos šaulių kuopos veiklą ir jų indėlį patriotiškai auklėjant jaunimą palankiai vertina rajono savivaldybė. Sėkmingam dialogui su rajono valdžia vadovauja šaulių kuopos vadas mokytojas Romualdas Ramanauskas.

Rajono šauliai dažnai kviečiami į renginius Vilkaviškio krašto muziejuje. Muziejuje sukaupta daug medžiagos apie krašto šaulių veiklą, vertingą ir didelį palikimą šiam muziejui yra perdavęs Kazys Karuža, daugelį metų vadovavęs šaulių veiklai Los Andžele. Atvykęs į atgimstančią Lietuvą padėjo atsikurti savo gimtojo krašto  ir kitų  Lietuvos regionų šaulių organizacijoms. Vilkaviškiečiai savo kuopą pavadino Kazio Karužos brolio Petro Karužos vardu. P. Karuža prieškario laikais organizavo šaulių kuopą Vilkaviškio krašte.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija