2010 m. balandžio 30 d.
Nr. 33
(1818)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Alytaus dekanate

Savo tikėjimą gilino konferencijoje

Velykų konferencijos organizatoriai
ir svečiai šventei pasibaigus

ALYTUS. Balandžio 5 dieną su pakilia nuotaika Šv. Angelų Sargų parapijos tikintieji rinkosi į šventinę konferenciją savo bažnyčioje pasisemti dieviškos išminties, pagilinti tikėjimą. Šv. Mišias už Lietuvos atgimimą, šeimų tvarumą, jaunimo dvasinį atsinaujinimą aukojo Lietuvos partizanų kapelionas mons. Alfonsas Svarinskas, Alytaus dekanas g. kan. Arūnas Užupis, jiems patarnavo Kauno kunigų seminarijos klierikas Marius Pėčelis, Šventojo Rašto mintis skaitė Šv. Benedikto gimnazijos pedagogė Nijolė Prieskienienė. Konferenciją organizavo VšĮ „Dienos namai“ direktorė Kristina Bondareva su parapijos klebonu g. kan. A. Užupiu bei Valstybinių vaikų globos namų administracija (direktorius Romutis Žebuolis).

Pamoksle ir pokalbyje po šv. Mišių garbusis svečias mons. A. Svarinskas apžvelgė Kristaus Prisikėlimo istoriją, tautos negandas sovietmečiu, blogio daigus šiandien: „Kada žmogus neteko dangaus, neteko nemirtingumo, kada pradėjo savo žemišką kelionę, jis laukė Dievo jam pažadėto Išganytojo. Laikų pilnumoje Betliejuje gimė Kristus, kuris pagal žydų papročius augo kaip ir kiti to meto jaunuoliai: iki 30-ties metų buvo nežinomas, nepastebimas. Paskui išėjo mokyti ir paskelbė naują mokslą. Pirmiausiai Jis paskelbė, kad Dievas mus myli, kad iš meilės mums atsiuntė vienatinį savo Sūnų, pasiruošusį išgelbėti žmoniją... Su Kristaus gimimu Betliejuje prasideda didžioji Atpirkimo drama, kuri baigiasi per Didžiojo penktadienio nukryžiavimą“. Pasak monsinjoro, Kristaus Prisikėlimo šventė kasmet mums primena, kad Dievas mus myli. Jis nepaliko mūsų pasaulyje vienų, bet įsteigė Bažnyčią, kuriai paliko savo mokslą – Evangeliją, Šventąjį Raštą, įsteigė sakramentus ir savo administraciją tam, kad mes būtume Bažnyčios nariai, tos didžios pasaulinės organizacijos nariai, Dievo vaikai, dangaus paveldėtojai. Šitai mums ir duoda džiaugsmą pakelti gyvenimo sunkumus. Kaip pavyzdį Bažnyčia davė mums labai daug šventųjų, kuriais galime džiaugtis ir didžiuotis. Todėl mes dabar keliaujame gyvenimo keliais dangaus linkui ir žinome vieną: ką pasėsime, tą ir pjausime. O Dievas per Bažnyčią nuolat mums primena, kad savo gyvenimą turime statyti ant tvirto pamato – dešimties Dievo ir penkių Bažnyčios įsakymų pagrindo. Monsinjoras siūlė pagalvoti, kokia mūsų misija šiandien. Tautos pagrindas – šeima, jos dvasinės vertybės. Kas kėsinasi į šeimą, kėsinasi į lietuvybės gyvybinius reikalus ir uždavinius. „Kokią teisę turi gėjai reikalauti leidimo savo gyvenimo būdą, žalingą visuomenei, viešai propaguoti, primesti kitiems?! Ką duosime šeimai, tą iš jos ir gausime. Ką pasėsime, tą ir pjausime“, – krikščioniškų idėjų sklaidos svarbą vėl akcentavo mons. A. Svarinskas. Jis piktinosi amoraliais renginiais – persivalgymo, alaus persigėrimo varžybomis, jų organizatorius vadina tautos duobkasiais. Pasakodamas apie savo švietėjišką veiklą už Lietuvos ribų, klausytojams priminė, kad užsienio lietuviai nevykusioms išmonėms atsparesni. Monsinjoras siūlė neignoruoti išpažinties, kuri išpažįstančiajam teikia malonę, nuolat skaityti Šventąjį Raštą, neapleisti šv. Mišių, susigrąžinti bolševikų pavogtą sekmadienį.

Susirinkusieji vienbalsiai pareiškė norą pasirašyti, kad būtų uždraustas tarptautinis gėjų paradas gegužės mėnesį Vilniuje. Prie sąrašų nusidriekė ilgos tikinčiųjų eilės. Jeigu į prašymą ir parašus nebus atsižvelgta, numatoma prie valdžios rūmų organizuoti taikią akciją – maldą, kad Lietuvos vadovai vykdytų Dievo valią tautos labui.

Alytaus dekanas g. kan. A. Užupis ir konferencijos vedėja K. Bondareva  pasveikino garbingą svečią 85-ojo gimtadienio ir 55-erių metų tarnystės Dievui proga, dėkojo už aktyvų tikėjimo liudijimą.

Šviesių minčių susirinkusiems apie gyvenimo prasmę, tikėjimą, viltį savo kūrybos eilėmis suteikė Alytaus apskrities literatų klubo „Tėkmė“ narė poetė Olga Riabinina. Žiūrovus tądien pradžiugino „Dorybių mokyklėlės“, veikiančios prie „Dienos namų“, moksleivių koncertas, kurį parengė Vaikų globos namų muzikos vadovė Irina Levendauskienė, tikybos mokytoja Jurgita Danilevičienė,  mokymo konsultantė Lina Jeruševičiūtė. Šventė baigėsi parapijos namuose prie velykinio vaišių stalo. Čia klebonas g. kan. A. Užupis maloniai bendravo su moksleivius atlydėjusiomis pedagogėmis.

Bronislava Tamulynienė

Viliaus MARKAUSKO nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija