2010 m. balandžio 30 d.
Nr. 33
(1818)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Šiaulių vyskupijoje

Joniškio dekanate

Įspūdingas Atvelykis

Vaikučių rankose malūnėliai

Svečiai iš Alyvų aikštės
dėkingi klebonui kun. Jordanui
Urbonui už šiltą priėmimą
ir tradicijų perėmimą

Onutė ir Donatas Norkai
dėkingi Onutei Katiliavienei
už dėmesingumą

Maldenių kaimo slaugytoją Stanislavą
Mundrienę žadins Atvelykio gaidys

Kaštonų gatve atskuba
Atvelykio kiaušinis su palyda

Dūmai akis graužia, bet norisi
perimti kiaušinienės kepimo
tradicijas mokytojai
Jurgitai Baranauskienei
iš joniškiečio Algimanto Lasicko

Vištelė Dalia Pagojienė
dalija margučius

Skaistgirys. Balandžio 11-ąją, po Šv. Jurgio bažnyčioje vykusių šv. Mišių, didžiulis būrys parapijiečių pasklido bažnyčios šventoriuje, klebonijos kiemelyje. Netrukus garsus bildesys paskelbė atriedant margutį. Paslaptingąjį margutį atrideno Joniškio Alyvų aikštės aktyvistai, lydimi Reibinių kaimo bendruomenės muzikantų. Susirgusią Velykų Bobutę pavaduojanti Vištaitė (Dalia Pagojienė) pasveikino ypač gausų būrį susirinkusųjų ir pakvietė drąsiausią ūkininką išmėginti kiaušinio stiprumą. Ne tik drąsiausiu, bet ir tvirčiausiu tą dieną pasirodo buvo ūkininkas Rimantas Stankūnas  iš  Dvelaičių kaimo. Jis sudaužė vištos kiaušinį į šipulius ir atvėrė paslaptingojo kiaušinio dureles, iš kurių pažiro dovanos. Vaikučiai ėjo ratelius, dainavo ir buvo apdovanoti vėjo malūnėliais, o suaugusieji – margučiais. Kol vyko dalybos, svečiai iš Alyvų gatvės Onutė Katiliavienė, Svetlana ir Algimantas Lasickai rinko gražiausius margučius, vėliau kiekvieno margučio savininkui buvo įteikti didžiuliai žąsies kiaušiniai. Netrukus svečiai ėmė traukti iš kiaušinio prizus: margučių karolius, gaidžius, vištaites, biteles, roplius... Kiekvienas prizas paruoštas atskiram parapijiečiui. Tie, kurie išskubėjo po šv. Mišių namo arba tiesiog ramiai darbavosi namuose, tarsi būtų ne Atvelykis ir ne sekmadienis, taip ir liko be dovanų.

Parapijos klebonas kun. Jordanas Urbonas padėkas teikė renginio rėmėjams J. ir J. Gatuliams, prizų gamintojai aktyviai visuomenininkei O. Katiliavienei, nuolatiniams pagalbininkams rengiant bažnytines šventes S. Melienei, D. Ralienei, V. Eidukienei, moterų draugijos „Versmė“ pirmininkei V. Urbonienei už gėrio puoselėjimą.

Algimantui Lasickui ir Jonui Gatuliui paruošus kelmus buvo kepama kiaušinienė. Kiaušinienės kepimui vadovavo mokytoja J. Baranauskienė.

Tikras Atvelykis sekmadienį buvo Skaistgirio parapijiečiams. Netrūko dainų, ratelių, muzikos, prizų ir margučių, o jau kiaušinienės skanumas. Kas patingėjo išsiruošti į šventę, tikrai apsiriko.

Moterų draugijos „Versmė“ moterys parapijiečių vardu atsidėkodamos už šventę atminimo dovanėles įteikė O. Katiliavienei, D. Pagojienei ir Alyvų aikštės aktyvistams S. ir A. Lasickams. Už paramą ir pagalbą organizuojant šventę dėkojo ir parapijos klebonui kun. J. Urbonui, V. Eidukienei, J. ir J. Gatuliams, B. ir S. Dapkams, S. Kaikarienei, J. Čičinskienei, muzikantams B. Dauginytei, G. Rudauskui, O. Kalnienei ir visiems, kurie paaukojo savo laiką.

Vida URBONIENĖ

Autorės nuotraukos
Daugiau nuotraukų – www.xxiamzius.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija