2010 m. balandžio 30 d.
Nr. 33
(1818)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Motinos dienai

Marija – motinų ir mūsų Motina  

„Sužavėdama visus tvarinius, tu pagimdei Tą, kuris sukūrė tave!“ – skaitome Jono Pauliaus II enciklikoje „Redemptoris Mater“ (Išganytojo Motina). Kukli Nazareto Mergaitė ne iš vyro norų, bet iš Šventosios Dvasios meilės apstumo padovanojo pasauliui Atpirkėją, kad ne tik prieš Jį – neišmatuojamą meilės bedugnę – priklauptų kiekvienas kelis (Fil 2, 10), bet kad visos žmonių kartos ir Mariją vadintų palaimintąja (Lk 1, 48), nes ji, apsisiautusi saule (Apr 12, 1), visiems savo vaikams nepaliaujamai skleidžia Kristaus gailestingumą.


Laiminga šeima

Bronius VERTELKA

Rita ir Marijonas Adašiūnai,
Ritos mama Emilija Liaudanskienė
ir Adašiūnų dukra Odeta

Jotainiškei Ritai Adašiūnienei savi vaikai – kaip vienos rankos pirštai. Suskaustų vienas, nekaip būtų ir kitiems. Moteris pagimdė dukrą ir du sūnus. Vyriausiasis Marius – jau suaugęs, dirba žemės ūkio bendrovėje, tačiau palikti  namų neketina. Įgijo specialybę Lančiūnavoje. Prie technikos nuo mažens buvo kaip prilipęs – ir dabar net laisvalaikį jai atiduoda. Dukra Odeta – Ramygalos gimnazijos vienuoliktokė. Linkusi į meną, bando tapyti gamtą, bet labiausiai pavyksta piešti žmones. Neprasta ji ir kulinarijos žinovė. Kai nėra mamos, gardėsiais palepina brolius ir tėtį. Pagrandukas Evaldas – Jotainių pagrindinės mokyklos mokinys,  turi gabumų medžio drožybai, bet, kaip ir vyresnysis brolis, irgi linkęs prie technikos. Paukšteliams, kad šie žiemą būtų sotūs, o pavasarį šiltai perėtų, prie namų Evaldas  įrengė lesyklėlę ir inkilėlį.


Septynių vaikų krikštynos

Smilgių klebonas apaštalinis
protonotaras Bronius Antanaitis
(dešinėje) ir septyni
jo pakrikštyti vaikučiai
Antano DABUŽINSKO nuotrauka

Pasitinkant Motinos dieną norisi prisiminti praėjusias Kūčias Smilgiuose (Panevėžio r.). Tądien parapijos klebonas apaštalinis protonotaras Bronius Antanaitis Šv. Jurgio bažnyčioje pakrikštijo net septynis vaikučius, nes jų mamytė Ramutė Kmeliauskienė nerado laiko ir galimybių to padaryti. Klebono rūpesčiu buvo surasti krikšto tėveliai ir jau gerokai paūgėjusios sesutės Vilma, Sandra, Laima, Skaistė bei broliukai Žilvinas, Mindaugas ir Saulius gavo Krikšto sakramentą. Ruošiant vaikus krikštynoms daug padėjo seniūnijos socialinė darbuotoja Aldona Jurevičienė. Paskui Smilgių seniūnijoje vyko iškilminga Kūčių vakarienė, kurioje dalyvavo ir daugiau socialiai remtinų šeimų – iš viso apie 40 žmonių. Džiaugėsi vaikučiai, jų tėveliai ir krikšto tėvai. Tikėkimės, kad per Motinos dieną vaikučiai pasveikins ne tik savo mamytę, bet ir krikšto mamytes.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija