2010 m. gegužės 7 d.
Nr. 35
(1820)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Užkrečiantys pavyzdžiai

Paminėjo savivaldos 20-metį

Rūta Averkienė

Iškilmingo posėdžio dalyviai

Varėnos rajono savivaldybės Taryba surengė neeilinį posėdį, skirtą paminėti rajono savivaldos 20-mečiui. Į posėdį susirinko daugiau kaip septyniasdešimt šešių kadencijų Tarybos narių. Politikai prisiminė nuveiktus darbus, kalbėjo apie dabar rajone įgyvendinamus projektus.

Susirinkusius į šventinį posėdį liaudiška daina „Už jūrių marių, už vandenėlių“ pasveikino Varėnos muzikos mokyklos mišrus kvartetas. Kiekvieno tarybos nario atlapai pasipuošė ženkleliais su Varėnos herbu, jie pagerbti gėlėmis.

Rajono savivaldybės meras Vidas Mikalauskas, tarybos narius sveikindamas su gražia rajono savivaldos sukaktimi, kalbėjo: „Kiekviena  tarybų narių, gavusių didelį mūsų žmonių pasitikėjimą, posėdžiuose praleista diena nepaprastai reikšminga jums ir rajono žmonėms“.

Šventinio posėdžio dalyviams buvo pademonstruotas Varėnos kraštą pristatantis filmas, Dokumentų ir ryšių su visuomene skyriaus vedėja Alvyra Petruškevičienė pristatė išsamią, daugybe nuotraukų ir faktų iliustruotą, rajono Tarybos dvidešimties metų veiklos istoriją. Apie rajono savivaldos pradžią bei svarbiausius to meto darbus rajonui kalbėjo pirmosios (1990–1994 metų) kadencijos tarybos pirmininkas Bronius Kleponis ir tuometinis rajono valdytojas Jonas Kalanta bei Tarybos narys, o dabar – Alytaus apskrities viršininkas Algimantas Bražionis, antrosios kadencijos (1995– 1997 m.) Taryboje išrinktas rajono meras Kazimieras Velžys bei tuometinis savivaldybės administratorius Alfonsas Škudzinskas, tuometiniai Tarybos nariai Imantas Lazdinis ir Vytautas Kaziulionis.

Rajono savivaldybės meras Vidas Mikalauskas rajonui vadovauja ketvirtą kadenciją – nuo 1997 metų. Jo pavaduotojais buvo Laisvūnas Budėnas, Rytis Vaičaitis ir dabartinis mero pavaduotojas Alvydas Valeiša.

Dabartinis administracijos direktorius Algis Miškinis savivaldybės administracijai vadovauja nuo 2000 metų, nuo 2003-ųjų jo pavaduotoja dirba Laima Vilbikienė.

Meras posėdžio dalyviams pristatė informaciją apie savivaldybės įgyvendintus, vykdomus ir planuojamus vykdyti projektus, kalbėjo apie rajono plėtrą. Dabartinis rajono vadovas dėkojo visų šešių kadencijų tarybų nariams už nuoširdų darbą Varėnos kraštui ir pakvietė visus dirbti drauge rajono labui.

Po iškilmingo posėdžio Tarybos nariai dalijosi prisiminimais, bendravo.

Varėna
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija