2010 m. gegužės 26 d.
Nr. 40
(1825)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Motinai gamtai

Džiuljeta Kulvietienė

Alfredas Bartuška

Motinos dienos išvakarėse Kauno medicinos universiteto (KMU) Akušerijos ir ginekologijos klinikos II aukšto fojė atidaryta Alfredo Bartuškos fotodarbų paroda „Mylėkime Lietuvos gamtą – pajuskime jos grožį“. Parodos autorius A. Bartuška gimė Vilkaviškyje. 1952 metais baigęs vidurinę mokyklą, mokslus tęsė Lietuvos žemės ūkio akademijoje, įgijo inžinieriaus žemėtvarkininko-geodezininko specialybę. Meniškos sielos inžinierius dirbdamas pagal specialybę turėjo progos aplankyti daug gražių Lietuvos kampelių, pažinti nepakartojamą mūsų šalies gamtą, betarpiškai pajusti jos grožį.

Fotografija susidomėjo dar studijuodamas. Įtemptas darbas, ilgalaikės komandiruotės trukdė atsidėti meninei fotografijai. Domėjimasis fotografija išliko visą laiką, tačiau tik pastaruoju metu atsirado laiko bei galimybių įgyvendinti tai, apie ką svajojo ir sukaupė dirbdamas gamtoje.

„Labai darbštus ir sąžiningas“, – taip Alfredą apibūdina draugai, rekomendavę jo darbus parodai. Parodos autorius turi ir kitų „silpnybių“ – kelionės, „kūryba“ sode, muzika (dainuoja vyrų chore „Perkūnas“ ir bažnytiniame chore „Cantate“).

KMU Akušerijos ir ginekologijos klinikos fojė papuošė 22 Alfredo Bartuškos darbai. Kūriniai meniški, bet neatitrūkstantys nuo realybės. Tai liudija ne tik fotografijos, bet ir jų pavadinimai: „Pro meldų šydą“, „Ryto spalvos“, „Ryto rūkas“, „Grožis pakilo su ryto aušra“, „Saulės žvilgsnis pro medžius“, „Nerimas“, „Perlų karoliai“, „Senas lieptas“, „Šiugždančia alėja“, „Saulės žaismas“, „Kur link kelelis veda“, „Anksti ryte“, „Saulutė nusileido, Mėnulis patekėjo“, „Miško grafika“, „Draikės voratinkliai“, „Rytų Lietuvos kapinaičių kryžiai“, „Sapnų gaudyklė“, „Gamtos nėriniai“.

A. Bartuškos darbai – kaip ir pati gamta: reikia ateiti, pabūti ir pamatyti.

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija