2010 m. gegužės 28 d.
Nr. 41
(1826)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Klebonas, fotomenininkas ir žvejys

Alvyra Grėbliūnienė

Kun. Bronius Krakevičius
savo fotoparodos atidaryme

Gegužės 27 dieną Druskininkų Švč. M. Marijos Škaplierinės parapijos klebonas kun. Bronius Krakevičius mini kunigystės 20-metį. Jis pats šios datos nesureikšmina – šią dieną jis pamini kasmet, nuo pat pirmųjų jam Dievo paskirtos nelengvos kunigiškos tarnystės metų be didelių iškilmių. Ypatingo pašaukimo ar ženklo tapti Kristaus apaštalu XX  amžiaus antroje pusėje  negavo. Tik Krikšto sakramentą jam suteikė tuo metu buvęs administratoriumi Dubičiuose dabartinis vyskupas Juozas Tunaitis. Gal tada viskas ir prasidėjo?..  Žinoma, kunigo šeima – paprasti kaimo žmonės ir tikėjimas jų širdyse gyvas visais laikais.


Varėnos klebonui – Pavasario angelas

Rūta Averkienė

Kunigas Pranciškus Čivilis

Gegužės 24-ąją, pirmadienį, Kauno valstybinėje filharmonijoje vyko iškilminga apdovanojimų ceremonija, kurioje simboliniais Pavasario angelais buvo apdovanoti vienuolika konkurso „Lietuvos kaimo spindulys 2009“ laureatų. Džiugu, kad šiame gražiame ir prasmingame renginyje bus pagerbtas ir Senosios Varėnos ir Babriškių klebonas kunigas Pranciškus Čivilis. Jį konkursui pasiūlė Varėnos rajono savivaldybė. Kun. P. Čivilis buvo pasiūlytas nominacijai „Kaimo dvasininkas“. Komisija iš daugiau nei 400 kandidatų, pasiūlytų 11 nominacijų, atrinko 33 labiausiai vertus pagarbos kaimo šviesuolius ir nusprendė, kad šiemet nugalėtojus rinks ne ji, o Lietuvos žmonės, t. y. naujienų portalo Delfi skaitytojai. Jiems buvo patikėta išrinkti, kuris iš trijų kandidatų kiekvienoje nominacijoje labiausiai vertas apdovanojimo. Nuo vasario 26 iki kovo 18 dienos kiekvienas Lietuvos žmogus galėjo atiduoti savo balsą vienuolikoje konkurso „Lietuvos kaimo spindulys 2009“ nominacijų.


Dailininkė ir pieštukas – neatsiejami

Gintarė MARTINAITIENĖ

Rima Baukaitė – stipri asmenybė,
tokie ir jos darbai

Šakių rotušėje atidaryta dailininkės Rimos Baukaitės darbų paroda. R. Baukaitė gimė ir augo Šakiuose, tačiau dabar neįsivaizduoja, kad galėtų gyventi kur nors kitur nei Klaipėdoje. Šiame pajūrio mieste ji priprato, susigyveno su aplinka. „Ji jau pajūrio žmogus – pažiūrėkit, kiek daug jos darbuose erdvės“, – parodos atidarymo metu kalbėjo iš Klaipėdos atvykusi dailininkės draugė.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija