2010 m. birželio 26 d.
Nr. 49
(1834)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Į jaunimo dienas – pėsčiomis su asilaite

Savaitės pradžioje trys jaunuoliai iš Tiberiados bendruomenės – Dovas, Mykolas ir Philippe (Filipas) iš Belgijos – pradėjo penkių dienų piligriminę kelionę iš Baltriškių kaimo (Zarasų r.) į Panevėžį, kur savaitgalį vyks Lietuvos jaunimo dienos (LJD). Pėsčiomis vaikinai eis per Lietuvos miestelius ir kaimus bei džiugins žmones neįprasta bendrakeleive – asilaite, vardu Riešutas.

Tiberiados bendruomenės brolis, vienuolis Michel de Meulenaer (Mišelis) pasakojo, kad ši kelionė vaikinams – tai šv. Jono Krikštytojo metų, kuriuos jie praleido vienuolyne Baltriškėse, pabaiga. „Kelionės metu vaikinai melsis, apmąstys praėjusius metus. Kaip tikri Evangelijos skelbėjai, jie keliaus nieko nepasiėmę su savimi – maisto ir nakvynės prašys pas žmones. Tai bus jų pasiruošimas grįžti į pasaulį po vienerių metų gyvenimo vienuolyne ir kartu pasiruošimas Lietuvos jaunimo dienoms“, – teigė Tiberiados bendruomenės brolis Mišelis, kuris prie trijulės prisijungs likus dviems dienoms iki kelionės pabaigos. Numatoma, kad vaikinai keliaus per Antalieptę, Debeikius, Troškūnus ir penktadienį pasieks Panevėžį.

Kelionę greičiausiai truputį apsunkins neįprasta bendrakeleivė – asilaitė Riešutas. Per dieną ji gali nueiti apie 20 kilometrų. „Reikės kantrybės: žmogus gali eiti dvigubai greičiau. Bet jos kelionė irgi labai prasminga. Panevėžyje ji bus raktas pabendraujant su žmonėmis. Du mūsų broliai jau buvo panašioje misijoje Briuselyje, kai 2006 metais vyko evangeliazinis renginys. Žmonėms buvo labai įdomu pamatyti asilą mieste, todėl daug kas prieidavo, pasidomėdavo“, – pasakojo brolis Mišelis.

Asilaitei maisto piligriminės kelionės metu prašyti nereikės – ji ėda žolę. Tačiau piligrimams teks kita užduotis – saugoti asilaitę nuo persiėdimo. Riešutas turi puikų apetitą ir visai neturi saiko. Asilaitė po metų turėtų atsivesti jauniklį. Tai bus jau ketvirtas asiliukas Tiberiados bendruomenės ūkyje, Belgijoje. Šie mieli, Biblijoje taikumą ir kantrybę simbolizuojantys gyvulėliai, kartu su broliais keliauja į misijas ir padeda vienuoliams kalbėti apie Dievą ir tikėjimą.

Sigita Purytė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija