2010 m. liepos 2 d.
Nr. 50
(1835)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Telšių vyskupijoje

Žemaičių Kalvarijos dekanate

Atgijusi parapija

Medingėnų jaunimas kalba
Švč. Jėzaus Širdies litaniją

Devintinių procesiją veda
kun. Arvydas Mačiulis

MEDINGĖNAI. Parapijos tikintieji stebisi, kad pastaruoju metu labai atgijo jų parapija. Visą gegužės mėnesį atnaujintoje, gėlėmis išpuoštoje Medingėnų Švč. Trejybės bažnyčioje vyko gegužinės pamaldos. Jas nuoširdžiai vedė iš Rietavo atvažiuojantis ir Medingėnų parapiją aptarnaujantis kunigas Arvydas Mačiulis. Iš pradžių buvo kiek neįprasta, kad vakarais iš Rietavo atvažiuoja kunigas ir čia, Medingėnuose, veda gegužines pamaldas. Juolab kad kaimiečiai turi darbo savo ūkiuose. Tačiau kun. A. Mačiulis ir Rietavo parapijos klebonas kun. Antanas Gutkauskas, pasikalbėję su šios nuošalios parapijos žmonėmis, greitai įtikino medingėniškius, kad nelengvą kaimiečio darbą turi lydėti ir kasdieninė malda. Tad visą gegužės mėnesį medingėniškiai gana gausiai rinkosi į jiems neįprastas gegužines pamaldas. Pamaldos patiko ir jaunimui, kuris kartu su suaugusiais gana aktyviai jose dalyvavo.

Pamaldžiai praėjo ir šios parapijos tituliniai Švč. Trejybės atlaidai, įvykę gegužės 30-ąją. Į juos atvyko net trys kunigai: Rietavo klebonas kun. A. Gutkauskas, besirūpinantis jam priklausančia Medingėnų bažnyčia, kun. A. Mačiulis bei svečias – Laukuvos klebonas kun. Virgilijus Pocius. Jis aukojo Švč. Trejybės atlaidų šv. Mišias, pasakė homiliją.

Birželio 6-ąją Medingėnų parapijos tikintieji šventė Kristaus Kūno ir Kraujo šventę – Devintines, kuri sutapo su Tėvo diena. Prieš tai, dar iš vakaro Medingėnų bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už mirusius tėvus. Jose gausiai dalyvavo ne tik suaugusieji, bet ir jaunimas, Medingėnų pagrindinės mokyklos mokytojai.

Devintinių dieną, kuri sutapo su Tėvo diena, buvo meldžiamasi už gyvus tėvus, vyko iškilminga Devintinių procesija. Kun. A. Mačiulis, vadovavęs šiai dvigubai iškilmei, pasakė nuoširdžią homiliją.

Dabar visą birželio mėnesį, vakarais medingėniškiai renkasi savo bažnytėlėn į vadinamąsias birželines – Švč. Jėzaus Širdies Garbinimo – pamaldas, kurias veda kun. A. Mačiulis.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija