2010 m. liepos 7 d.
Nr. 51
(1836)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Per dešimtmetį – „Gražiausiu  taku“

Benjaminas ŽULYS

Kauno kultūros centre „Tautos namai“ vyko vaikų ir jaunimo menų festivalio „Gražiausiu taku – 2010“ pirmoji dalis. Jo metu buvo paminėta muzikos studijos „Saulutė“ dešimties metų sukaktis, įvyko koncertas.

Festivalio įkūrėja ir vyr. organizatorė muzikos mokytoja ekspertė Aleksandra Danutė Žiedelienė, o projekto autorė, vadovė ir programos režisierė – LTMA Kauno fakulteto absolventė Lijana Žiedelytė. Programoje dalyvavo apie 200 jaunųjų atlikėjų iš 17-os kolektyvų, atstovavusių  septyniems mūsų šalies miestams. „Saulutės“ muzikos studijos dainininkės Miglė Malinauskaitė bei Greta Sauliūnaitė atliko daineles „Gražiausiu taku“ ir „Saulės zuikutis“. Nuotaikingai padainavo Kauno M. Petrausko muzikos mokyklos mokinės Vaiva Vaičiūnaitė ir Gintarė Ivoškaitė, Ieva Tarulytė iš Visagino Č. Sasnausko muzikos mokyklos. Kauno kultūros centro „Tautos namai“ neoklasikinio šokio teatro „Releve“ nariai sušoko įspūdingą šokį „Viva Ispania“, „Santakos“ sportinių šokių šokėjai pašoko rumbą ir džaivą, baleto studijos „Petit  dance“ – galvotą.

Renginio organizatoriai į festivalį  pakvietė ir keletą neįgalių atlikėjų. Dainavo Kauno apskrities aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro ugdytinis Paulius Ašmantas, Kauno krašto neįgaliųjų sąjungos solistė Deimantė Čegytė. Koncerte buvo ir svečių – solistai Merūnas Vitulskis, Aušra Cicėnaitė, Rūta Morozovaitė.

Daug sveikinimų susilaukė muzikos studija „Saulutė“, surengusi jau apie 300 koncertų. Laikui bėgant, vienus atlikėjus keičia kiti (iš viso jų būta apie 200). Kai kurie jų dabar yra dešimtokai, dvyliktokai, ne vienas kaip žiūrovas dalyvavo ir šiame festivalyje.

Festivalis tęsėsi Kauno valstybinėje filharmonijoje. Jame dalyvavo garbės svečiai: Vaida Genytė, Edmundas Seilius, Kristina Zmailaitė, Aušra Cicėnaitė ir kt. Žiūrovus sužavėjo svečių iš Vilniaus – Eglės Špokaitės ir Kristinos Sliesoraitienės – baleto mokyklos auklėtinių „Drugelių šokis“.

Po koncerto dalyvius sveikino aktorė UNICEF geros valios ambasadorė Lietuvoje Virginija Kochanskytė, kiti svečiai. Gausių plojimų susilaukė programą nuotaikingai vedusi režisierė L. Žiedelytė.

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija