2010 m. liepos 9 d.
Nr. 52
(1837)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

LKMS 90-metis

Stefa BANIKONIENĖ

Kalba Julijanavos katalikiškos
mokyklos direktorius
Viktoras Zuzevičius (kairėje)

Gegužės 21 dieną J. Matulaičio vienuolyno bažnyčios salėje buvo paminėtas Lietuvių katalikų mokytojų sąjungos (LKMS) 90-metis. Renginys prasidėjo šv. Mišiomis 13 valandą, po to buvo apžvelgta LKMS istorinė veikla pradedant nuo prieškario laikotarpio iki dabartinių laikų, tai yra po atkurto nepriklausomybės laikotarpio.

Pradžioje buvo pogrindžio ir religinės literatūros parodėlės peržiūra, paskui svečių pasisakymai, o intarpuose – choro „Versmės“ dainos.

Tema „LKMS veiklos perspektyvos šiuolaikinėje mokykloje edukologijos mokslo požiūriu“ kalbėjo docentė Vida Daugirdienė. Apie sovietinės okupacijos laikotarpį bei jos veiklą labai gražiai, įprasmintai kalbėjo partizanų rėmėja Onutė Varžinskaitė. Apie atkurtos nepriklausomybės laikotarpio veiklą pasisakė LKMS narys Česlovas Rinkevičius. „LKMS veiklos perspektyvas šiuolaikinėje mokykloje bažnyčios mokymo požiūriu“ nušvietė tikybos mokytoja S. Jasevičienė. Taip pat įdomias mintis išsakė rašytojas Leonas Balčiūnas, kuris yra išleidęs apie 30 knygų religine tematika. Po to vyko diskusijos, pasiūlymai dėl tolimesnės veiklos.

Tiek renginio pradžioje, tiek pabaigoje svarbias mintis ir perspektyvas apie krikščioniškas mokyklas išsakė Julijanavos katalikiškosios mokyklos direktorius Viktoras Zuzevičius.

Autorės nuotrauka
Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija