2010 m. rugpjūčio 20 d.
Nr. 60
(1845)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Susitikimas su Mergele Marija

Mindaugas BUIKA

Popiežius Benediktas XVI per Žolinę
laimina maldininkus

Visuotinė pagarba Dievo Motinai

Nors Švč. Mergelė Marija su didžiausia garbe buvo paimta į dangų, tačiau ji „neapleido savo (žemiškosios) užtarimo ir gelbėjimo misijos“, – aiškino popiežius Benediktas XVI maldininkams Ėmimo į dangų iškilmės proga. Praėjusį Žolinės sekmadienį, rugpjūčio 15 dieną, prieš kalbėdamas vidurdienio „Viešpaties Angelas“ maldą prie savo vasaros rezidencijos Kastelgandolfe, tradicinėje katechezėje jis priminė Dievo Motinos istorinį vaidmenį Bažnyčioje, pakviesdamas tikinčiuosius toliau jai rodyti visišką pasitikėjimą.


Ėmimo į dangų dogmai – 60 metų

Mindaugas BUIKA

Ticianas. Švč. Mergelės
Marijos Ėmimas į dangų

Dievo Motinos išaukštinimas

Praėjusį sekmadienį visoje Katalikų Bažnyčioje celebruojant Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų iškilmę prisiminta, kad šiemet sukanka 60 metų nuo tikėjimo tiesos dėl Dievo Motinos išskirtinio dangiškojo pagerbimo oficialaus patvirtinimo. Popiežius Pijus XII savo 1950 metais publikuotoje apaštališkoje konstitucijoje (bulėje) „Munificentissimus Deus“ kaip „dangiškai apreikštą dogmą“ paskelbė, kad Jėzaus Kristaus Motina žemiškojo gyvenimo pabaigoje su kūnu ir siela buvo paimta į dangų dėl ypatingo dalyvavimo išganymo istorijoje.


Ankšti vartai platėja

Kun. Vytenis Vaškelis

„Pakelkite savo sąramas, vartai! Plačiai atsidarykite, amžinosios durys, kad įžengtų Garbės karalius!“ skaitome  24-oje Dovydo psalmėje. Kas gi tas tikrasis Karalius, jei ne vienintelis Atpirkėjas Kristus, kuris, būdamas Dievas, klusnumu visiškai nusižemino iki pačios mirties ant kryžiaus (Fil 2, 8). Viešpats savanoriškai – dėl mūsų galutinės laimės – prisiėmė mirtį. Jis (iš meilės mums) apmirė sau. Deja, dėl to, kad didelė dalis žmonių nesirūpina pažinti Dievą (Rom 1, 28), šis Jėzaus panašumas į apmirusį kviečių grūdą jiems   atrodo kvailybė (1 Kor 27).  


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija