2010 m. rugpjūčio 27 d.
Nr. 62
(1847)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Škaplierinės atlaidai ir miestelio šventė

Bažnyčioje – Laukuvos jaunimas

Gėlės kun. Domui Gatautui (dešinėje)
jo gimtadienio proga. Šalia Laukuvos
klebonas kun. Virgilijus Pocius

LAUKUVA. Liepos 18-ąją, sekmadienį, Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčioje vyko Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės atlaidai ir Laukuvos miestelio šventė, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 20-mečiui. Neseniai čia klebonu dirbantis rūpestingas ir aktyvus kun. Virgilijus Pocius, pasitelkęs parapijiečius, rėmėjus, pasistengė šiems atlaidams išdažyti bažnyčios grindis, sutvarkyti presbiteriją, nudažyti suolus. Labiausiai atlaidų dalyvius pradžiugino puikus bažnyčios įgarsinimas bei kiti kun. V. Pociaus nuveikti ir toliau atliekami darbai Laukuvos parapijos labui. Laukuviškiai apie kun. V. Pocių taip atsiliepia: „Nuoširdus, veiklus, mokantis bendrauti su parapijiečiais, todėl tikintiesiems malonu ateiti į bažnyčią ir  padėti klebonui įgyvendinti jo sumanymus gražinant bažnyčią, aktyvinant parapijos, o ypač jaunimo, veiklą“.

Atlaidų Votyvos šv. Mišias aukojo klebonas kun. V. Pocius kartu su rezidentu kun. Antanu Saunoriumi. Homiliją pasakė Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės atlaidus vedęs svečias iš Telšių kun. relig. m. mgr., bažn. t. lic. Domas Gatautas. Votyvos šv. Mišiose buvo daug jaunimo, Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos gimnazistų, pedagogų. Darniai giedojo ir grojo vargonininko Aivaro Šimkaus vadovaujamas jaunimo ansamblis.

Sumoje dalyvavo ir Šilalės rajono savivaldybės vadovai. Iškilminga eisena iš lauko per visą bažnyčią su priekyje nešamu kryžiumi ir Evangelijos knyga, dalyvaujant nemažam būriui ministrantų ir adorančių, iškilmingai ateita prie Didžiojo altoriaus, kurio viršuje buvo išstatytas Škaplierinės atlaidams skirtas didžiulis paveikslas. Jame buvo pavaizduota Švč. Mergelė Marija ant Karmelio  kalno įteikianti Škaplierius atsiskyrėliui vienuoliui karmelitui Stukui. Giedant Laukuvos parapijos chorui, Škaplierinės atlaidų šv. Mišias aukojo kun. D. Gatautas, kuris atlaidų dalyviams pasakė dar vieną homiliją.

Klebonas kun. V. Pocius padėkojo atlaidų dalyviams už aktyvų dalyvavimą, už nuoširdžią pagalbą ūkiniuose bažnyčios reikaluose. Su gimtadieniu buvo pasveikintas ir kun. D. Gatautas.

Paskui miestelio aikštėje įvyko šventė, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 20-mečiui, kurioje dalyvavo Laukuvos saviveiklininkai ir Šilalės kultūros centro kolektyvai. Laukuvos jaunimo organizacija „Vieningas Laukuvos jaunimas“ parodė savo programą, vakarop koncertavo ansamblis „Nerija“, vyko jaunimo diskoteka. Šventė baigėsi fejerverku.

 Žilvinas PRANAITIS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija