2010 m. rugsėjo 3 d.
Nr. 64
(1849)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Bendruomenėse

Buvusių ir esamų narkūniečių susitikimas

Aldona Uldukytė-Ramanauskienė

Susitikimo vedėjos
Ona Kietytė-Seibutienė
ir Aldona Uldukytė-Ramanauskienė

Susitikimo dalyviai
prie paminklinio akmens

Akmenį pašventinęs kun. Leonas Linda

Šv. Mišios Ragelių bažnyčioje
už gyvus ir mirusius kaimo gyventojus

Birželio 26 dieną buvę narkūniečiai suvažiavo į ketvirtąjį kaimo susitikimą. Gausiai rinkosi kraštiečiai – užsiregistravo 82 žmonės (dabar kaime gyvena tik septyni žmonės). Aplankę artimųjų kapus ir uždegę žvakutes visi rinkosi į Ragelių Švč. Mergelės Marijos bažnyčią, kurioje buvo aukojamos šv. Mišios už gyvus ir mirusius kaimo žmones.   Po šv. Mišių Narkūnuose pastatytą paminklinį akmenį su užrašu: „1910 Narkūnai kėlėsi į vienkiemius 2010“ pašventino kun. Leonas Linda.

Buvęs narkūnietis, dabar gyvenantis Vilniuje Antanas Puriuškis papasakojo apie kėlimąsi į vienkiemius. Dokumentus, bylojančius šį faktą, išsaugojo jo mama.

Paskui prie kaimo kryžiaus, statyto 1992 metais, padėjus gėlių ir uždegus žvakutes bendrai maldai pakvietė Ona Kietytė-Seibutienė.  Šio kryžiaus statymo istoriją papasakojo A. Puriuškis.

Vėliau šventės dalyviai patraukė į Katrės ir Jono Mozūrų sodybą. Čia grožėjomės išpuošta klėtimi, kurioje ant lino staltiesėmis apdengtų stalų sudėjome atsivežtines vaišes. O kaip jauku ir patogu buvo susėsti ant prieklėčio!

Prisiminėme išėjusius į amžinybę, tylos minute ir malda pagerbėme jų atminimą. Paskui buvo pristatyti rašantieji eiles, prisiminimus. Žinoma, čia visus pralenkė Antanas Puriuškis – jis pristatė savo išleistas tris knygutes. Savo eiles skaitė Nastutė Lašaitė-Šeškuvienė, Jonas Puriuškis, Valerija Lašaitė-Baumilienė ir Ona Kietytė- Seibutienė, parašiusi šiam kaimo susitikimui eilėraštį iš 41 posmo, kuriame gražiai aprašė kaimą, savo tėvus ir šeimą.

Kalbėjo visi, kas tik turėjo noro širdyje. Antanas Lašas pasakojo apie savo pomėgį – gaminti gintaro papuošalus. Susitikimo metu jis fotografavo išlikusias sodybas – tikriausiai ruošia medžiagą būsimai knygai.

Šventėje šių metų jubiliatams įteikėme pievų gėlių puokštes ir sugiedojome „Ilgiausių metų“. Nebuvo pamirštas ir sodybos šeimininkas  Jonas Mozūra   bei daugiausia  darbo ir rūpesčio įdėję statant paminklinį akmenį Ramutis ir Žydrūnas Seibučiai. Juos pagerbėme ąžuolo vainikais.

Rokiškio rajonas
Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija