2010 m. rugsėjo 3 d.
Nr. 64
(1849)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Telšių vyskupijoje

Telšių dekanate

Gražėja bažnyčia ir jos aplinka

Dažoma varpinė. Kairėje –
klebonas kun. Virginijus Palionis

Luokės bendruomenės pirmininkė
Marytė Beleckienė prie atnaujintos
Dievo Motinos koplytėlės

Su auksarankiu meistru Danieliumi
Stoniu aptariami darbai

LUOKĖ. Dar tik metai, kai Telšių vyskupo Jono Borutos SJ paskyrimu Luokės parapijoje darbuojasi klebonas kun. Virginijus Palionis. Atvykęs į šią parapiją ir pamatęs erdvią, savotiškos architektūros Visų Šventųjų bažnyčią pats sau tarė: „Bažnyčia graži ir pagal Luokės miestelį netgi didinga, bet jos vidus, išorė ir aplinka šaukiasi tvarkos, pagražinimo“. Tad nieko nebelaukdamas, pasitaręs su parapijiečiais, pastoracine taryba, šios bažnyčios darbuotojais ėmėsi darbų.

Nors vasara buvo itin karšta, klebonas kun. V. Palionis ėmėsi sumanytų Visų Šventųjų bažnyčios ir aplinkos tvarkymo darbų. Pirmiausia buvo išdažytos bažnyčios grindys, nudažyti suolai, pagražinta presbiterija. Po to imtasi dažyti bažnyčios išorę, varpinę, prieš tai atlikus kai kurį remontą. Paskui šventoriuje restauruotas Kryžius, atnaujinta apleista Dievo Motinos statula, sutvarkyti šventoriuje esantys gėlynai.

Pačioje bažnyčioje atsirado daugiau gėlių. Nuo bažnyčios kupolo nuleistos gelsvos spalvos medžiagos juostos, gražiai prisiderino prie bažnyčios interjero.

Prie bažnyčios bei jos aplinkos sutvarkymo nuoširdžiai prisidėjo, pasak klebono, visoje Luokėje žinomas auksarankis, devynių amatų meistras Danielius Stonys. Dešinioji klebono ranka yra Luokės bendruomenės pirmininkė, bibliotekininkė Marytė Beleckienė ir, žinoma, visi, kurie norėjo savo parapijos bažnyčią matyti gražesnę,  jaukesnę.

Pasak klebono kun. V. Palionio, tai tik pradžia. „Geriems šios parapijos žmonėms padedant, bandysime daugiau ką nuveikti, toliau tvarkyti bei gražinti šventovę.“

Tuo tikėti galima, nes kun. V. Palionis moka bendrauti su savo parapijiečiais, o šie, matydami savo klebono gerus norus, padeda juos įgyvendinti. Juolab kad Luokė yra savotiškas, su senoviškomis žemaičių etninėmis tradicijomis miestelis, netoliese kurio stūkso Šatrijos kalnas.

Petras ŽALIMAS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija