2010 m. rugsėjo 3 d.
Nr. 64
(1849)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Šiluvos atlaiduose – nauja knyga tikintiesiems

Knygos „Kauno arkivyskupijos
bažnyčios“ viršelis

Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo atlaidų su džiugesiu laukia kiekvienas Lietuvos tikintysis. Pagarbinti Dievo Motinos, pasidžiaugti Jos ir Sūnaus teikiamomis malonėmis suplūsta minios žmonių, o visa Šiluvos žemė tampa atvira gyvąja bažnyčia.

Šiai didžiai ir džiaugsmingai progai skirta ir nauja knyga „Kauno arkivyskupijos bažnyčios“, kurią leidykla „Terra Publica“ išleido su Kauno arkivyskupijos kurijos pritarimu ir pagalba. Tai 228 puslapių spalvotas puikios kokybės leidinys kietu viršeliu, kuriame aprašomos  Kauno arkivyskupijos bažnyčios. Šis leidinys vertingas tuo, kad knygoje galima rasti visas šventoves, neaplenkiant net ir mažiausių parapijų. Paskutiniaisiais metais darytos naujos nuotraukos iliustruoja bažnyčių aprašymus, kuriuos parengė net devyni autoriai – daugiausia istorikai ar paminklosaugos srities specialistai.

Istorijos vingiuose nemaža dalis bažnyčių prarado savo menines vertybes, tačiau neprarado dvasinės traukos ir istorinės vertės. Jų šventoriai ar kriptos priglaudė garsius savo krašto ar parapijos žmonės, bažnyčių architektus ar statytojus. Todėl ir knygoje „Kauno arkivyskupijos bažnyčios“ rasite ne tik 102 bažnyčių aprašymus, įdomiausių ir vertingiausių paveikslų ar meninių vertybių paminėjimus, bet ir svarbiausius parapijų istorijos faktus, žmonėms ir Dievui tarnavusių įžymių krašto žmonių biografijas.

„Šiame albume rasime visas Kauno arkivyskupijos bažnyčias – mūrines ir medines, labai puošnias ir pačias kukliausias. Jos visos primins gyvąją Bažnyčią – šimtus tūkstančių tikinčiųjų žmonių, gyvenusių prieš kelis šimtus metų ir gyvenančius dabar. Šie žmonės yra didysis turtas. Bažnyčios pastatai tik tarnauja žmonėms, kurie kaip piligrimai keliauja į Tėvo namus“, – taip įžanginiame žodyje knygą pristato arkivyskupas Sigitas Tamkevičius.

„2009 metais leidykla „Terra Publica“ tikintiesiems pristatė albumą „153 įdomiausios Lietuvos bažnyčios“, kurią labai palankiai įvertino mūsų skaitytojai. Pasidžiaugęs gražiausių šventovių vaizdais dažnas ieškojo ne tokių dailių, bet pačių mieliausių ir brangiausių – gimtųjų parapijų – bažnytėlių. Taigi, skaitytojai buvo šios knygos sumanytojai, o mes, leidėjai, – tik jų valios vykdytojai“,– sako leidyklos „Terra Publica“ direktorė Danguolė Kandrotienė. Šia knyga leidykla pradeda naują knygų seriją apie Lietuvos šventoves, kurioje atskiromis vyskupijomis bus pateikta tekstinė bei vaizdinė medžiaga apie visas veikiančias bažnyčias Lietuvoje – taigi daugiau kaip 700 šventovių.

Knyga „Kauno arkivyskupijos bažnyčios“, kurioje aprašoma ir Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilika, gali būti puikus piligriminių kelionių atminimas, dovana savo artimui ar lauktuvės namiškiams. Šią vertingą knygą leidykla „Terra Publica“ pristatys Švč. Mergelės Marijos Gimimo atlaiduose, Šiluvoje, rugsėjo 8–15 dienomis. Leidyklos stendą rasite šalia „Katalikų pasaulio leidinių“ palapinės.

Parengė Milda Sirunavičiūtė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija