2010 m. rugsėjo 10 d.
Nr. 66
(1851)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Reikia visuotinio pasitarimo

Apmaudu, kai valdžioje, teismuose, teisėsaugoje įsitvirtina organizuoti nusikaltėliai ir veikia kaip nusikalstamas susivienijimas. Pasipriešinti šiai plėšikų gaujai mūsų jėgos ir pastangos yra aiškiai per mažos. Tauragėje žmonių padėtis yra daug blogesnė negu kitur Lietuvoje. Valdžios pareigūnų nusikaltimus atvirai dengia vietos kišeniniai prokurorai ir teisėjai.

Apskrities viršininkui Arūnui Beišiui įkūrus fiktyvų žemės ūkio kooperatyvą „Žemėsa“, nusikaltimo bendrininkai suklastojo 25 žemdirbių parašus ir neteisėtai gavo 250000 litų iš Kaimo rėmimo fondo lėšų. Nors tą nusikaltimą nustatė FNTT (Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba), Tauragės rajono prokuroras Gražvydas Žebelys nutraukė ikiteisminius tyrimus ir sąmoningai vilkino bylą iki suėjo senaties terminas. Tuo pat metu Tauragės apskrities viršininkas A. Beišys, pavaduotojas Sigitas Baciuška už suklastotų dokumentų duomenų pateikimą teismui prokuroro G. Žebelio pastangomis tokiomis pat aplinkybėmis išvengė baudžiamosios atsakomybės.

Už tai generalinio prokuroro A. Valantino nusikaltėlių valdžioje G. Žebelys buvo kelis kartus skatintas, o Valantinas, palikdamas generalinio postą, paskyrė G. Žebelį vyr. prokuroru. Šie faktai rodo, kad nusikalstama sistema vis labiau įsitvirtina.

Kai pabandžiau kelis kartus piketuoti, mane grubiai nuvarė policija, buvau sužalotas, kelis kartus teismo baustas piniginėmis baudomis. Situacija yra tokia, kad piketais, parašų rinkimais nusikalstamos sistemos Lietuvoje neįveiksime. Todėl siūlau pačiu artimiausiu metu kviesti Lietuvos piliečius į visuotinį pasitarimą Vilniuje, Vingio parke, nes prie Seimo šaudo guminėmis kulkomis ir ašarinėmis dujomis ir laukia dar neišbandyta patranka.

Į visuotinį pasitarimą reikia kviesti visus, nukentėjusius nuo valdžios, teisėsaugos ir teismų, ir visus kitus, kurių tas pats dar laukia, jei nusikalstama sistema nebus įveikta.

Martynas VIRKIETIS

Tauragės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija