2010 m. rugsėjo 10 d.
Nr. 66
(1851)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Tikybos mokytojų konferencija

Elena Gvazdaitienė,

Vilkaviškio vyskupijos Katechetikos centro metodininkė

Vilkaviškio vyskupijos tikybos
mokytojai šv. Mišiose Aukštosios
Panemunės Švč. Mergelės
Marijos Vardo bažnyčioje

Konferencija Šv. Mato vidurinėje mokykloje

Vilkaviškio vyskupijos tikybos mokytojai kasmet renkasi į tradicine tapusią rudens konferenciją, kurią organizuoja vyskupijos Katechetikos centras su dekanatų metodinių centrų vadovais. Šiais metais konferencija vyko rugpjūčio 27 dieną Aleksoto dekanate, Aukštosios Panemunės Švč. Mergelės Marijos Vardo parapijoje.

Susitikimą pradėjome šv. Mišiomis, kurias aukojo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila su dideliu būriu kunigų. Pamokslą pasakė Ūdrijos parapijos klebonas kun. Arūnas Simonavičius. Pamokslo metu buvo kalbama, kad tikybos mokytojas yra tikintis žmogus ir stiprybės pirmiausia turi semtis maldoje.

Paskui Šv. Mato vidurinėje mokykloje vyko konferencija. Ją atidarė ir gausų būrį tikybos mokytojų pasveikino vyskupas R. Norvila. Konferencijos programą papuošė modernaus dainavimo studija kolektyvas „Musicalis“ (vadovės Jurgita Česnakaitė ir Rima Andriūnienė). Pagrindinį pranešimą tema „Tikybos mokytojo identitetas ir kompetencija“ skaitė Lietuvos katechetikos centro vadovas mons. Kęstutis Latoža, apžvelgęs prioritetus, kuriais turėtų vadovautis savo darbe tikybos mokytojas. Iliustracijai buvo pateikiami statistiniai duomenys iš tikybos mokymo Italijoje. Konferencijos dalyvius pasveikino bei savo mintimis pasidalino naujasis Vilkaviškio vyskupijos Katechetikos centro vadovas kun. Rytis Baltrušaitis.

Konferencijos pabaigoje buvo parodytas Kauno šv. Mato vidurinės mokyklos dramos studijos „Kubas“ moksleivių spektaklis-misterija „Tūkstantmečių pasakų pasaka“ (režisierius Tomas Erbrėderis).

Konferencijos metu buvo eksponuojama kilnojamoji nuotraukų paroda „Tikybos mokymo 20-metis Vilkaviškio vyskupijoje“.

Po konferencijos visų laukė agapė ir neformalus bendravimas prie kavos puodelio.

Kaunas
Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija