2010 m. rugsėjo 17 d.
Nr. 68
(1853)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Apaštalinis nuncijus lankėsi jaunimo šventėje

Kazimiera Sipienė

Gargždų ateitininkams buvo įdomu
agapės metu pabendrauti su iškiliu
svečiu apaštaliniu nuncijumi
arkivyskupu Luigi Bonazzi

Apaštalinis nuncijus
arkivyskupas Luigi Bonazzi
sako pamokslą jaunimui

Jau tapo tradicija kiekvienų metų rugpjūčio 26 dieną Telšių vyskupijos jaunimui susirinkti į iškilmę Vėžaičių šv. Kazimiero bažnyčioje. Šiemet į susitikimą su jaunimu atvyko ne tik Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, bet ir apaštalinis nuncijus Baltijos kraštams arkivyskupas Luigi Bonazzi. Jis vadovavo šv. Mišių koncelebracijai, pasakė aktualų pamokslą apie jaunimo problemas.  Jis patarė sekti šv. Kazimiero pavyzdžiu, mokė atsirinkti tikrąsias vertybes, ištvermingai vykdyti Dievo valią.

Po šv. Mišių vyko iškilminga  eucharistijos procesija Vėžaičių miestelio gatvėmis. Dalyvavo daug kunigų, jaunimo – ateitininkų iš Viekšnių, Skuodo, Mosėdžio, Gargždų bei daugelio kitų parapijų. Šventės dieną  sukako 11 metų, kai apaštalinis nuncijus konsekruotas vyskupu. Ta proga  apaštalinį nuncijų sveikino, dėkojo už atvykimą į šventę Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, Gargždų dekanato atstovai, ateitininkai.

Jaunimo šventės tęsinys vyko Vėžaičių kultūros centre. Apaštalinis nuncijus aktyviai bendravo su jaunimu, kartu su Telšių vyskupu  visus apdovanojo vysk. K. Paltaroko knygomis „Karalaitis Šventasis Kazimieras“. Vėliau Vėžaičių kultūros centre vyko nuotaikinga vakaronė jaunimui.

Gargždai, Klaipėdos rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija