2010 m. lapkričio 5 d.
Nr. 80
(1865)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Žagarės tautodailininkai

Bronius VERTELKA

Tautodailininkai Sigita
ir Dalius Udrakiai

Sigita ir Dalius Udrakiai – tautodailininkai: Dalius drožia iš medžio, Sigita tapo paveikslus.

Iš Kelmės rajono kilusi Sigita Žagarės žirgyne susipažino su čia dirbusiu treneriu Daliumi. Neseniai jiedu paminėjo 21 metų vedybinio gyvenimo sukaktį.

Sigita nuo vaikystės mėgo piešti. Dažniausiai moteris tapo gėles, žirgus. Mintys, ką tapyti, kyla netikėtai: kartais akis užkliūna už kokios nors detalės ir pagauna įkvėpimas. „Iš pradžių paveikslą mintyse sukuri, o paskui jį tapai. Vėliau dar kažką pridedi ir taip gaunasi kūrinys“, – pasakoja S. Udrakienė, nutapiusi apie 300 paveikslų.


Devynių amatų meistras

Bronius VERTELKA

Nagingasis antalksnietis
Raimondas Žievys

Antalksnės kaime gyvenantis Raimondas Žievys – žinomas medžio drožėjas ir kalvis, kurio darbų yra ne vienoje bažnyčioje.

Raimondo senelis buvo kalvis, todėl anūką žavėjo kalvystės darbai. O prasidėjo viskas nuo to, kad giminaitis pasiūlė seną priekalą. Paskui po kelerių metų įsigijo pneumatinį kūjį, o kaimynas suvirino kalvei būtiną įrangą. Pamažu pradėjo kalti paprastus dalykus, o mokytis kalvystės važinėjo į Vilnių. Antalksnės bendruomenė į projektus įtraukdavo kalvystę, todėl mokyti amato kviesdavo aplinkinius meistrus, o Raimondas stebėdavo, kaip jie dirba.       


Bendraudama suranda knygos mylėtojus

Bronius VERTELKA

Raseinių rajono savivaldybės
viešosios bibliotekos Katauskių
filialo vyr. bibliotekininkė
Danutė Enuksonienė

Raseinių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Katauskių filialo fonduose yra maždaug 7000 knygų ir 200 skaitytojų. Bibliotekininkė Danutė Enuksonienė turi visų skaitytojų nuotraukas. Moteris daug laiko praleidžia su fotoaparatu rankoje, fotografuoja gamtą. Nors apie Katauskius netrūksta vaizdingų vietų, bet išsirinko vieną nuostabų beržą, kurį įamžina visais metų laikais. Labiausiai pavykusias nuotraukas įdeda į stendą.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija