2010 m. lapkričio 26 d.
Nr. 86
(1871)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Knygos pristatymas

Gėlės knygos autoriui
kun. Ignui Plioraičiui

Bagotosios parapijiečiai laukia
knygos „Atėjom ir ėjom“ autoriaus
kun. Igno Plioraičio autografo

Bagotoji. Lapkričio 7 dieną, sekmadienį, po šv. Mišių Bagotosios bažnyčioje vyko kun. Igno Plioraičio knygos „Atėjom ir ėjom“ pristatymas. Renginyje dalyvavo kun. Tadas Vallianas, prof. Ričardas Viktoras Ulozas, daug prisidėjęs prie šios knygos išleidimo, kun. I. Plioraičio klasės draugas Vytautas Puskunigis su žmona, bendraklasė Zita Puišytė-Kazlauskienė ir gausus būrys parapijos žmonių bei jos svečių.

Knygos pradžioje autorius rašo: „Kilo mintis surinkti nors kai kurias žinias, kai kuriuos gyvenimo faktus apie senelius, tėvus, tetas, brolius ir kitas gimines  surašyti vienoje knygoje. Galbūt tai bus lyg istorinė medžiaga ar šiaip tik įdomios gyvenimo nuotrupos. Tad tebūnie palikimas ateinančioms kartoms, o drauge ir prisiminimas apie mūsų gyvenimą ir siekius.

Gyvenimas eina pirmyn. Gera būtų, jei kas nors rinktų medžiagą apie savo šeimą ar gimines ir toliau pratęstų šią kartų istoriją. Naudinga būtų ir kai kurias šios knygos vietas papildyti, praplėsti. Gerai būtų šią knygą išsaugoti lyg vertingą mūsų giminės istorinę brangenybę. Ji nepretenduoja į kokį nors mokslinį veikalą. Įdedamos kai kurios artimųjų ir asmeninės nuotraukos prisiminimams pagyvinti, pažintinei reikšmei suteikti“.

Po knygos pristatymo autorius dovanojo knygas su savo autografu. Nors  išdalinta apie 40 knygų, pageidaujančių buvo gerokai daugiau.

Esame dėkingi kun. Ignui už gražų kultūrinį ir dvasinį palikimą, kuriuo jis pasidalino ir su mumis, Bagotosios parapijos žmonėmis.

Bagotosios parapijos informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija