2010 m. lapkričio 26 d.
Nr. 86
(1871)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Džiaugėmės nuveiktais darbais

Ona Seibutienė,

Rokiškio dekanato Gyvojo Rožinio vadovė

Rokiškėnai meldžiasi
Kupiškio bažnyčioje
Aldonos RAMANAUSKIENĖS nuotrauka

Lapkričio 7 dieną Rokiškio šv. Mato bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už gyvus ir mirusius Gyvojo rožinio draugijos narius. Po  šv. Mišių, kaip ir kiekvieną sekmadienį, sukalbėję rožinį apie pusantro šimto draugijos narių iš visų dekanato parapijų rinkomės į naujai pastatytą Jaunimo centrą. Dalyvavo kun. kanauninkas Petras Žiukelis ir vikaras kun. Audrius Vogulis. Obelių parapijos Gyvojo rožinio nariai parodė muzikinę programėlę apie Švč. M. Mariją, giedojo Obelių ir Žiobiškio choristai.

Metiniame ataskaitiniame pranešime buvo plačiai aptarta parapijų veikla, piligriminės kelionės ir ypatinga Rožinio maldos reikšmė. Rokiškio dekanato Gyvojo rožinio draugija pamažu auga. Šiuo metu ji vienija 700 narių. Neseniai į draugiją įsijungė Panemunio ir Čedasų parapijos. Šiuo metu dvylikoje parapijų veikia 35 būreliai.

Ypač džiaugiamės parapijomis, kuriose daug narių: Pandėlio (120), Kamajų (100), Rokiškio (120), o Obelių parapija turi net 140 narių. Tai didelis vadovės Zofijos Vanagienės nuopelnas. Obelių parapijoje kiekvienais metais prieš Šv. Onos atlaidus organizuojama parapijos savaitė, kurioje viena diena skiriama Rožinio šventei. Joje dalyvaujame viso dekanato Gyvojo rožinio nariai.

Džiaugiamės ir Pandėlio parapija. Šešiems būreliams iki šiol vadovavo stropi, rūpestinga, reikli Irena Gužienė, tačiau dėl sveikatos ji iš vadovės pareigų pasitraukė ir perdavė vadovavimą Zitai Kuprienei. Tikimės, kad Pandėlio parapija liks aktyvi.

Prieš metus dalyvavome Pandėlio parapijos Gyvojo rožinio šventėje. Čia mūsų garbei skambėjo bažnyčios varpai, o šventoriuje pasitiko pats klebonas kun. Kostas Balsys ir parapijiečiai. Bažnyčioje dalyvavo daug vaikų, giedojo „Balsiukai“. Po pamaldų bendravome agapėje. Tikybos mokytoja į vieną Gyvojo rožinio būrelį subūrė mokinius. Gerai, kad vaikai mokomi kalbėti Rožinį.

Kamajų parapijos Gyvajam rožiniui vadovauja Seliomėja Tymukienė. Ji su meile atlieka savo darbą, prisijungia prie piligriminių kelionių, Spalio mėnesį lankėmės Kamajuose vykusiuose Švč. M. Marijos Rožančinės atlaiduose.

Rokiškio parapijos rožantininkai kasmet organizuoja keliones į Imbradą, Šiluvą, kartais Žemaičių Kalvariją. Šiemet kartu su Panevėžio vyskupijos Gyvojo rožinio nariais apsilankyta Baltriškėse, pas Tiberiados brolius. Kartu meldėmės, bendravome agapėje, talkinom darbuose. Viso dekanato 80 rožininkų dalyvavo Panevėžio vyskupijos Gyvojo rožinio kongrese Kupiškyje.

Gyvojo rožinio būrelio nariai lankosi senelių namuose, kartu meldžiasi koplyčioje, gieda, bendrauja prie arbatos. Parapijos bendruomenė darosi aktyvesnė. Dėl mūsų dvasinio prabudimo esame dėkingi mūsų klebonui dekanui kun. Vilniui Viktorui Cukurui. Labai džiaugiamės neseniai į mūsų parapiją atvykusiu vikaru kun. Audriumi Voguliu, iš kurio daug tikimės. Bažnyčioje daugėja vaikučių, o gal kada vaikai irgi įsijungs ir į Rožinį. Kunigui Audriui pasiūlius, nuo lapkričio 5 dienos pradėjome naktinę Adoraciją. Norinčių adoruoti atsirado nemažai. Nors dauguma nejauni žmonės, bet pirmą naktį lengvai, pakiliai, su džiaugsmu praleido Jėzaus Artumoje. Tikimės, kad neišbaidys nei tamsuma, nei žiemos šalčiai.

Artėja Adventas – prasmingas laukimas ateinančio Viešpaties. Gyvojo rožinio kalbėtojai melsis už tuos, kurie sėja melą ir neapykantą, melsis už šeimas, kad jos būtų tvirtos, kad jaunimas būtų blaivus ir skaistus, kad vaikai būtų klusnūs Dievui ir tėvams, kad pasaulyje vyrautų taika, o mes visi būtume vieningi ir savo gyvenimu liudytume Kristų. Ir toliau melsimės už kunigus, kad Dievas Juos globotų, stiprintų sveikatą ir apsaugotų nuo blogio, prašysime Aukščiausiojo, kad pažadintų tarp krikščionių pašaukimų į kunigystę.

Rokiškis

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija