2010 m. gruodžio 3 d.
Nr. 88
(1873)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Drūtai laikyk, drūtai stovėki

Nėra kuo didžiuotis

Seimo narė Marija Aušrinė Pavilionienė postringavo, kad mes, lietuviai, priešindamiesi homoseksualių santykių propagavimui ritamės į viduramžių laikus. „Mokytojai“ reikėtų atsakyti, kad homoseksualių santykių propagavimas veda į barbarų laikus, o niekinti viduramžių moralines vertybes, regis, ją bus paskatinęs „mokslinis komunizmas“.

Romos imperija subyrėjo vien dėl to, kad patricijai, kūrę tą darinį iš dyko buvimo intrigomis, lėbavimu ir sekso žaidimais su berniukais, moraliai išsigimė. Nors kuriant imperiją būta daug optimizmo ir kūrybinių galių, dėl moralinio išsigimimo imperija patyrė griūtį. Panaši lemtis ištiko ir barbaro Aleksandro Makedoniečio galybę, kai karuose susidūrė su persų, armėnų ir kitų tautų kultūromis ir jų moralinėmis vertybėmis.

Europos barbarų šalys atsigavo tik pradėjus skverbtis krikščioniškajai moralei, Renesanso filosofijai, katalikybei, vėliau – protestantizmui. Kūrėsi tautinės valstybės, drauge kūrėsi tautinė moralė, tradicijos, papročiai. Riterių ordinai ir vienuolijos tapo garbės, orumo ir moralės ugdytojais, ką liudija anuometiniai aukštos moralės literatūros ir meno kūriniai.

Drauge su technine revoliucija, prasidėjusia praėjusio šimtmečio trečiame dešimtmetyje, kasdienis gyvenimas lengvėjo, užsidirbti duonai kasdieninei nebereikėjo lieti prakaito, o Europa nuo krikščioniškosios moralės pradėjo trauktis – ji, kaip tie Romos patricijai, panūdo mėgautis nedorais reginiais, nedorais žaidimais. Taigi ne į viduramžius Europa ritasi, o į išprotėjimui prilygstančius barbarų laikus. Tenlink homoseksualių santykių propagavimo šalininkė M. A. Pavilionienė norėtų stumti ir Lietuvą.

Iš tikrųjų, nepritardami ir priešindamiesi įvairioms gėjų akcijoms, mes išliekame dorovinga tautine valstybe, nepažeidžiančia mažumų teisių, drauge giname jaunimą nuo moralinio pakrikimo, nuo Europos barbarų propagandos ir nuo mokslinio komunizmo sutrikdytos mąstysenos „mokytojų“.

Nepranašauju, kad Europą ištiks Romos imperijos likimas, tačiau taip atsitikus, mūsų tautinė valstybė, tvirtai stovėdama ant aukštos moralės pamatų, galės būti pavyzdžiu Europos atgimimui. Istorija liudija, kad Lietuva apgynė Europą nuo mongolų-totorių sunaikinimo, o per sovietinės imperijos griūtį gelbėjo Rusiją nuo visiškos pražūties. Mažos tautos ir jų valstybės nėra tokios silpnos kaip mažos, o didelės nėra tokios galingos kaip didelės.

Taigi, Zauerveino žodžiais tariant, drūtai laikyk, drūtai stovėkie, lietuviškoji giminė!

Antanas Rimantas Šakalys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija