2010 m. gruodžio 3 d.
Nr. 88
(1873)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Savo laiką aukoja kitiems

Bronius VERTELKA

Šv. Jurgio parapijos „Caritas“
vadovė Malenija Pivorienė (kairėje)
ir jos pavaduotoja Laimutė Misevičienė

Kėdainių šv. Jurgio parapijos „Caritas“ šiuo metu turi 40 savanorių, tarp kurių penki vyrai ir penkios šeimos.

Spalio 10-ąją, švenčiant Švč. Mergelės Marijos, Rožinio Karalienės, atlaidus, parapijos klebonas kun. Artūras Stanevičius pašventino parapijos „Caritas“ bažnyčiai dovanotą didįjį rožinį (apie jo meistrą skaitykite 8 puslapyje) ir penkias vėliavas, skirtas atgautos Lietuvos laisvės 20-mečiui. Mintis taip įprasminti Lietuvos laisvės dvidešimtmetį kilo šv. Jurgio parapijos „Caritas“ vadovei Malenijai Pivorienei ir jos pavaduotojai Laimutei Misevičienei. Per atlaidus karitietės tikinčiuosius nustebino naujomis skraistėmis, kokių  neturi nė viena dekanato parapija. Net šešių spalvų šilkinio audinio skraistes dabar turi visos karitietės. Tokios pat skraistės pasiūtos ir jaunimui.


Atsinaujinimo diena

Sveikinimo žodį tarė Šakių
Šv. Jono Krikštytojo parapijos
klebonas kun. Sigitas Matusevičius

Katalikų bendruomenės „Gyvieji akmenys“ organizuojamos tradicinės Atsinaujinimo dienos vyksta kelis kartus per metus ir dažniausiai Kaune. Atsinaujinimo dienos sulaukia didelio susidomėjimo, į jas susirenka pilnutėlės salės. Tai reiškinys, kuris parodo Bažnyčios šiuolaikiškumą, gebėjimą atsinaujinti ir suprantamai prisistatyti.

Šį kartą dėmesys buvo skirtas Šakių katalikų bendruomenei. „Gyvųjų akmenų“ jaunųjų bendradarbių „Dievo armija“ ir Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos kvietimu nemažas būrys bendruomenės narių susirinko lapkričio 7 dieną į Šakių kultūros centrą ir dalyvavo Atsinaujinimo dienoje. Sveikinimo žodį visiems susirinkusiems ir svečiams tarė Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas kun. Sigitas Matusevičius. „Gyvųjų akmenų“ misiją pristatė bendruomenės koordinatorė Rūta Šalaševičienė. Po trumpos įžanginės dalies „Gyvųjų akmenų“ šlovinimo grupė giesmėmis šlovino Viešpatį ir kvietė visus kartu drąsiai šlovinti ir kelti į Jį širdis, išgyventi bendrystę su Juo. Vėliau renginio dalyviai klausėsi mokymo „Iššūkiai XXI amžiaus krikščionims“ ir tikinčiųjų liudijimų apie asmeninį atsivertimą bei Dievo veikimą jų gyvenime. Renginį vainikavo Eucharistijos šventimas Šakių šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje. Po šv. Mišių daugelis Atsinaujinimo dienos dalyvių pasiliko Švenčiausiojo Sakramento adoracijoje ir ėjo asmeninės užtarimo maldos pas „Gyvųjų akmenų“ ir Vidinio išgydymo komandą.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija