2010 m. gruodžio 10 d.
Nr. 90
(1875)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Globos namuose to dar nebuvo!

Gintarė Martinaitienė

Ilguvos socialinės globos
namų gyventojai džiaugėsi
autoklubo „4x4 Šakiai“
padovanota drabužių labdara

Sigitas Jankauskas (kairėje)
dėkojo klubui ir jo vadovui
Arūnui Švelniui už gražią šventę

Didelio globos namų gyventojų dėmesio
sulaukė ant laužo kepamas šernas

Klubo nariai gyventojams
surengė daugybę atrakcijų,
kartu skuto bulves, morkas,
virė žuvienę, kepė šerną

To, kas lapkričio 20-ąją vyko Ilguvos socialinės globos namuose, kaip pripažino įstaigos direktorius Sigitas Jankauskas, dar nebuvo. Įstaigos gyventojai sulaukė ne tik netikėtos labdaros, bet ir ant laužo kepamo šerno, verdamos žuvienės, pasivažinėjimo visureigiais ir kitų atrakcijų. Ne vienas globotinis stebėjosi, kas akciją surengusiems vyrams sumokėjo, kad jie tokie draugiški ir geri. Tačiau jiems nemokėjo niekas, nes gerumas tiesiog neįkainojamas.

Autosporto klubo „4x4 Šakiai“ vadovybei kilo mintis suorganizuoti ką nors gražaus ir gero, nes, kaip teigė klubo vadovas Arūnas Švelnys, iki tol labdaringais darbais jie neužsiėmė. Dažniausiai klubui priklausantys vyrai po dumblynus ir purvynus malasi, linksmai leidžia savo laisvalaikį, o dabar, padirbėję iš peties, surengė gerumo dieną Ilguvos socialinės globos namuose, kuriuose gyvena 75 negalią turintys žmonės.

Įstaigos vadovas S. Jankauskas ir jo žmona, globos namų socialinė darbuotoja Laima Jankauskienė negalėjo patikėti tuo, kas vyksta. „To Ilguvoje tikrai nebuvo. Tiek uniformuotų ir gražių vyrų, tiek visureigių vienoje vietoje! Tuo labiau klubo nariai pažadėjo, jog šventė taps tradicine“, – džiaugėsi S. Jankauskas. Jis pasakojo, kad anksčiau sulaukdavo labdaros iš užsienio, tačiau dabar šiuo atžvilgiu globos namai pamiršti. Autosporto klubo „4x4 Šakiai“ vadovas A. Švelnys sakė, kad Ilguva gana pamirštas kraštas, dėl to ir buvo nuspręsta paremti šią įstaigą. „Manome, kad vaikams ir taip nemažai dėmesio skiriama, o seneliai, neįgalūs žmonės, ypač šios įstaigos globotiniai, yra pamiršti“, – aiškino A. Švelnys.

Šakių visureigių klubas „4x4 Šakiai“ surinko daug drabužių, kuriais ypač džiaugėsi globos namų gyventojai. Drabužius rinko ne tik klubo nariai ir jų artimieji – prisidėjo ir Šakių „Aukuro“ pagrindinės mokyklos, kurios direktorius Rolandas Kučiauskas yra klubo narys, mokytojai, Audronės Varankevičienės įmonė, prekiaujanti dėvėtais drabužiais. S. Jankauskas sakė, kad dar ir praėjus kelioms dienoms po šventės globotiniai gyveno patirtais įspūdžiais, rinkosi ir matavosi drabužius. „Ne vienas po šventės sakė, kad to nebuvo patyrę per visą gyvenimą“, – teigė globos narių direktorius. Tuo labiau, kad ne tik labdarą klubo nariai padovanojo globos namų gyventojams. „4x4 Šakiai“ vyrai visą šeštadienio dieną leido kartu su ten gyvenančiais žmonėmis. Jie kartu ruošė žuvienę, skuto bulves ir morkas, ant iešmo kepė šerną (dviejų šernų skerdenas padovanojo Baltkojų būrelis ir privataus medžiotojų būrelio „Ragas“, vadovaujamo Prano Dailidės, nariai), žaidė smiginį ir kitus žaidimus. Pasibaigus atrakcijoms, aktyviausi ir geriausiai rungtyse pasirodę ilguviečiai buvo apdovanoti padėkos raštais. O į pavakarę atvykusi Liepalotų kaimo kapela dar labai išjudino susirinkusiuosius. Visi dainavo, kartu šoko, o šventę vainikavo fejerverkai.

Ilguvos socialinės globos namų direktorius ir jo žmona sakė, kad visureigių klubo nariai pribloškė ne tik parodytu gerumu, bet ir išradingumu.

Ilguva, Šakių rajonas
Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija