2010 m. gruodžio 15 d.
Nr. 91
(1876)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Parsivežė lietuviškos dvasios

Lenkijos lietuvių Šv. Kazimiero
draugijos VI suvažiavimo prezidiumas

Lapkričio 20 dieną Seinuose vyko Lenkijos lietuvių Šv. Kazimiero draugijos VI suvažiavimas, kuriame dalyvavo ir grupė svečių iš Lietuvos.

Renginys prasidėjo Bazilikoje aukotomis šv. Mišiomis už draugijos narius, lietuvių ir visų krikščionių vienybę. Kun. Bernardas Augaitis priminė prasmingą šv. Kazimiero gyvenimą, jo meilę artimui, pareigos ir atsakomybės jausmą, kvietė visus sekti šio šventojo pavyzdžiu – savo viltis sudėti ne tik į materialinę gerovę, stiprinti save Eucharistijos duona, bet ir drąsiai sutikti šiandienos iššūkius ir Evangelija į juos atsakyti.

Draugijos pirmininkas Algirdas Vektorius apžvelgė kelerių metų veiklą kovojant už lietuvybę šiame krašte. Ypač daug pastangų įdėta dėl sielovados gimtąja lietuvių kalba, nes tai vienas pagrindinių garantų puoselėjant tautiškumą. (Lietuvių kalba Seinų parapijos Bazilikoje dekretu įteisinta tik 1983 metais.)

Draugijos pirmininko pareigos vėl patikėtos A. Vektoriui. Aktyviausius draugijos narius apdovanojo LR konsulas Seinuose Liudvikas Milašius su žmona. Suvažiavimo dalyvius pasveikino ir alytiškiai – Lietuvos veterinarijos akademijos lektorius Alfonsas Vitkauskas, apskrities literatų klubo „Tėkmė“ pirmininkė Emilija Krušinienė. Poetė Scholastika Kavaliauskienė ir ponia Emilija paskaitė savo kūrybos.

Po oficialiosios dalies virtualioje erdvėje stebėjome Seinų krašto lietuvių veiklos epizodus. Maloniai nustebino plati meninė programa: tautiniai šokiai, muzika, dainos. Visi pasijutome esą broliai ir seserys. Išsivežėme didžiulę, nematerialią ir neįkainojamą investiciją į Lietuvos ateitį.

Bronislava Tamulynienė

Alytus – Seinai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija