2010 m. gruodžio 15 d.
Nr. 91
(1876)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Dalia Grybauskaitė susitiko su Popiežiumi

Popiežius Benediktas XVI su Lietuvos
prezidente Dalia Grybauskaite
Džojos Gundos Barysaitės nuotrauka

Penktadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su popiežiumi Benediktu XVI. Valstybės vadovė padėkojo už Šventojo Sosto vykdytą Lietuvos aneksijos nepripažinimo politiką sovietinės okupacijos metais ir pakartojo ankstesnį Lietuvos kvietimą Šventajam Tėvui atvykti į mūsų šalį. Su Benediktu XVI prezidentė aptarė Katalikų Bažnyčios vaidmenį valstybės gyvenime, bendražmogiškų vertybių stiprinimą politikoje, aktualius tarptautinės politikos klausimus – migraciją, kovą su korupcija, ekonominę ir socialinę politiką, bendradarbiavimą plėtojant civilizacijų dialogą.


Popiežiaus palinkėjimai vadovavimą Europos Sąjungai perimančiai Vengrijai

Mindaugas BUIKA

Popiežiaus Benedikto XVI audiencijoje –
Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas
su žmona Anika ir penkiais vaikais

Vengrijos premjero vizitas į Vatikaną

Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbano vizitas į Vatikaną buvo surengtas gana svarbių šiai šaliai įvykių išvakarėse: nuo ateinančių metų pradžios Vengrija pirmą kartą perims rotacinį vadovavimą Europos Sąjungai.

Taip pat per balandžio mėnesį vykusius parlamento rinkimus didelę pergalę pasiekusi konservatyvios Fidesz ir krikščionių demokratų partijos (KDPN) koalicija svarsto projektą naujos konstitucijos, kurioje būtų, be kita ko, aiškiau įtvirtinta ir krikščioniškosios nuostatos dėl gyvybės nuo prasidėjimo ir šeimos apsauga. Pagal paskutiniojo gyventojų surašymo duomenis, iš beveik 10 milijonų Vengrijos gyventojų apie 55 proc. yra katalikai, 20 proc. – protestantai, 15 proc. – ateistai, o 10 proc. nenurodė savo religinės priklausomybės.


Pasaulio Bažnyčių tarybos vadovas lankėsi Vatikane

Mindaugas BUIKA

Popiežius Benediktas XVI susitinka
su Pasaulio Bažnyčių tarybos
generaliniu sekretoriumi
pastoriumi Olavu Fykse Tveitu

Popiežius suinteresuotas ekumenine darna

Krikščionių bendrystės pastangose svarbus vaidmuo atitenka Katalikų Bažnyčios santykiams su didžiausia ekumenine organizacija – Pasaulio Bažnyčių taryba (PBT), kurios generalinis sekretorius Olavas Fyksė Tveitas buvo priimtas popiežiaus Benedikto XVI privačioje audiencijoje. Gruodžio 4 dieną Vatikane vykęs susitikimas buvo pirmasis po to, kai 2009 metų pabaigoje šis norvegų liuteronų pastorius buvo išrinktas vadovauti Ženevoje būstinę turinčiai PBT. Pokalbyje su Šventuoju Tėvu jis aptarė daugybę klausimų, įskaitant Bažnyčių vienybės siekį ir krikščionių padėtį Artimuosiuose Rytuose.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija