2010 m. gruodžio 22 d.
Nr. 93
(1878)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Pagerbti jaunieji anykštėnai

Vytautas Bagdonas

Gruodžio 9-ąją Anykščiuose prie Kultūros centro iškilmingai įžiebta Kalėdinė eglė, dovanota anykštėnės Elvyros Virmauskienės. Dar prieš eglės įžiebimo šventę ant čia pat įrengtos scenos skambėjo dainos, buvo šokami nuotaikingi šokiai, su A. Baranausko aikštėje susirinkusiais vaikučiais ir jų tėveliais bendravo Ragana, Piratas ir, žinoma, ateinančių metų simbolis kiškis. O koks renginys be Kalėdų senelio ir šventinių fejerverkų? Su artėjančiomis šventėmis sveikino ir spalvingu visureigiu atvažiavęs Kalėdų senelis, nuo Kultūros centro stogo į dangų kilo fejerverkai. Po nuotaikingos Kalėdinės eglės įžiebimo ceremonijos tradiciškai buvo pagerbti jaunieji anykštėnai, nusipelnę gimtajam kraštui. Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius penkiems moksleiviams įteikė Anykščių rajono savivaldybės  įsteigtas premijos „Už nuopelnus Anykščių kraštui“.

Anykščių Jono Biliūno gimnazijos moksleivė Ieva Povilaitytė  buvo apdovanota už aktyvią visuomeninę veiklą. Ši moksleivė nuo 2009 metų yra gimnazijos mokinių parlamento pirmininkė ir mokinių tarybos narė. Ieva atstovauja gimnazijos moksleivių interesams, gina jų teises, koordinuoja mokyklos savivaldos veiklą, inicijuoja ir organizuoja jaunimo laisvalaikį, socialinę bei prevencinę veiklą. Jos iniciatyva buvo surengti mokyklų mainai, organizuotos orientacinės varžybos Anykščių rajono moksleiviams. Ji nuolat  inicijuoja ir organizuoja įvairius projektus, pati aktyviai dalyvauja tų projektų įgyvendinime. Ieva savo veikla žinoma ne tiktai gimnazijoje, bet ir už jos ribų. 2009 metais ji įsijungė į Maisto banko akciją, 2010 metais buvo įgaliota organizuoti ir koordinuoti gamtos švarinimo akciją „Darom 2010“. Už visuomeninę veiklą moksleivė buvo apdovanota premjero Andriaus Kubiliaus padėkos raštu.

Premija „Vaikams ir jaunimui už nuopelnus Anykščių kraštui“ apdovanotas Viešintų pagrindinės mokyklos mokinys Marius Macijauskas, pasiekęs puikių rezultatų mokslo srityje. Jis nuolat įvairiuose konkursuose ir olimpiadose laimi prizines vietas.

Anykščių  Antano Baranausko vidurinės mokyklos mokinys Laurynas Puodžiūnas įvertinimo sulaukė už pasiekimus techninėje kūryboje. Nuo 2005 metų Laurynas  lanko aviamodelininkų būrelį, 2009 metais Serbijoje vykusiame Europos čempionate FID modeliais pasiekė naują išsilaikymo ore Lietuvos rekordą III kategorijos salėse. 2010 metais jo rezultatai buvo geriausi Lietuvos komandoje, o komanda užėmė III vietą pasaulyje FID aviamodelių klasėje.

Už sportinius pasiekimus premiją gavo Anykščių Kyokushin karatė sporto klubo „Takas“ auklėtinis Laimonas Rimkus, aktyviai sportuojantis jau šešetą metų. Per paskutiniuosius dvejus metus Laimonas aktyviai dalyvavo regioninėse, respublikinėse ir tarptautinėse varžybose, čempionatuose ir pasiekė aukštų rezultatų.

Už sportinius pasiekimus buvo įvertintas ir Anykščių kultūrizmo klubo „Atika“ auklėtinis Darius Janušauskas. 2010 metais Darius iškovojo Lietuvos ir Europos jaunimo kultūrizmo čempiono vardą.

Premijomis jaunieji Anykščių krašto moksleiviai paskatinami jau nebe pirmus metus – tai jau tampa gražia ir prasminga tradicija.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija